POSADA ROCK 2016: THERAPY? si RAGE primele trupe confirmate

2-4 septembrie '16
ALTERNOSFERA, COMA, ALTAR, TROOPER, UNTOLD FAITH, FOR THE WICKED şi TRANS EXPRESS se alătură nord irlandezilor de la THERAPY? şi germanilor de la RAGE, completând astfel lineup-ul ediţiei aniversare de 30 de ani a Festivalului Posada Rock, care va avea loc în perioada 2-4 septembrie la Câmpulung Muscel. Mai multe detalii

ALTERNOSFERA, trupa de rock alternativ înfiinţată în anul 1998 în Republica Moldova, a devenit de-a lungul timpului una dintre cele mai iubite şi apreciate trupe din peisajul muzical românesc. Formaţia are la activ cinci albume de studio, cel mai recent material discografic fiind „Haosoleum”, lansat în octombrie 2015.

În 2015, ALTERNOSFERA a fost desemnată pentru al doilea an consecutive „Best Romanian Alternative Rock Band” la Metalhead Awards. Concertele ALTERNOSFERA sunt recunoscute ca fiind o explozie de energie, un dialog între trupă şi public.

COMA s-a înfiinţat în anul 1999, în Bucureşti, ca grup de nu metal, reunind foşti membri ai trupelor Daft Allison şi Ska Burger. „Nu vreau fetiţo casa”, „Bruce Lee vs Vandam”. „În mine în şoaptă”, „Stai”, „Coboară-mă-n rai”, “Cântă-mi povestea”, „Chip”, „Document” sunt doar câteva dintre cele mai iubite piese ale formaţiei.
De la înfiinţare până în prezent, trupa a susţinut zeci de concerte în România şi a fost prezentă la multe festivaluri importante, precum Bestfest, Penisula, Coke Live, Stuffstock şi a deschis concertele unor trupe/artişti precum Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Therapy?, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.

Înfiinţată la Cluj-Napoca, formaţia ALTAR s-a impus încă de la primele apariţii live ca fiind una dintre cele mai prodigioase trupe rock din România. Promotoare a muzicii de atitudine, ALTAR a scris un important şi consistent capitol din istoria muzicii rock româneşti, editând două EP-uri şi cinci albume, concertând cu succes în toată ţara, fiind nominalizată şi desemnată în repetate rânduri de către public şi presa de specialitate drept cea mai bună trupă rock românească.
ALTAR a bifat numeroase participări în cadrul evenimentelor şi festivalurilor de anvergură din tară şi nu numai: Skip Rock, Peninsula, Posada, Rock’n Iaşi, Bucovina Rock Castle, Sziget Festival - Ungaria ,Wacken Open Air – Germania.
Pentru concertele din 2016, ALTAR pune în scenă „Rapsodia Românească”, un show rock modern, cu inserţii electro şi etno-folclorice, proiecţii video dinamice, un adevărat spectacol audio-vizual de calibru internaţional .

TROOPER este o formaţie de heavy metal care se bucură de aprecierea şi susţinerea fanilor, dar şi a presei de specialitate. Trupa are o activitate de 20 de ani, timp în care a lansat şapte albume de studio, a susţinut peste 500 de concerte în faţa a mai mult de 600.000 de oameni. Dar TROOPER nu înseamnă doar cifre: înseamnă muzică de calitate făcută cu dăruire şi din pasiune pentru iubitorii rockului autohton.
De-a lungul carierei, formaţia a cântat pe aceeaşi scenă cu Scorpions, Iron Maiden, Judas Priest, Europe, Nazareth, Manowar, Rasmus, Prodigy, Whitesnake, W.A.S.P. etc.
TROOPER pregateşte un nou album ce va purta numele „În ziua a opta” şi este programat să apară în noiembrie 2016.

Trupa clujeană FOR THE WICKED este una dintre cele mai interesante şi ambiţioase apariţii pe scena metal din România, dovadă fiind câştigarea a numeroase premii importante în primul an de la înfiinţare (2015): „Best Metal Newcomer” la Metalhead Awards, premiul Low5Bass Studio la GBOB România şi, bineînţeles, marele premiu la Posada Rock 2015.
Deşi e formată din tineri muzicieni, FOR THE WICKED vine cu un metalcore modern, combinând riffuri grele, voci agresive şi refrene catchy, totul îmbrăcat într-o producţie la standarde internaţionale.

UNTOLD FAITH e o trupă de metal progresiv originară din Carei, care s-a înfiinţat în 2010. Stilul abordat de formţie se încadrează undeva între technical thrash metal şi „progressive metal”, combinate cu elemente de groove. În anul 2015 au câştigat Premiul I la festivalul concurs Posada Rock din Câmpulung Muscel, iar în anul 2014 au câştigat semifinala Vest pentru Wacken Metal Battle din Timişoara.
În prezent, trupeşii se pregătesc să lanseze primul EP oficial, intitulat „Prologue: Flatline”, care va conţine trei piese, şi un album conceptual.

TRANS EXPRESS, originară din Cluj-Napoca, a fost formată în 1987, în acelaşi an câştigând Marele Premiu la Top T Buzău, Marele Premiu la Constelaţii Rock Rm.Vâlcea, dar mai ales Premiul 1 la secţiunea interpretare la festivalul Posada Rock. De-a lungul timpului, trupa a cunoscut mai multe schimbări atât în componenţă, cât şi în stilul muzical abordat - din heavy metal în hard rock/clasic rock -, continuând să suţină concerte la cele mai importante evenimente muzicale, depăşind momentele dificile cu care s-au confruntat membrii formaţiei. După 29 de ani, TRANS EXPRESS se întoarce la Câmpulung Muscel pentru un recital unicat.

Update: Trupele calificate si programul complet (concurs si recitaluri) la Posada Rock 2016

Juriul format din Bogdan Trimbaciu, Alex Revenco, Razvan Braileanu, stefan Raul Gabriel si Bogdan Prundeanu a decis formatiile calificate in faza finala a concursului Posada Rock 2016. Drept urmare programul complet al celor trei zile de festival va fi urmatorul:

Vineri, 2 septembrie:

Concurs:
16:00 BLACKSHEEP (Bucuresti)
16:30 BEAUTY AND THE RAT (Iasi)
17:00 PERSEVERANCE (Brasov)
17:30 E-AN-NA (Sibiu)
18:00 INVADER (Lupeni)
18:30 NEGATIVE CORE PROJECT (Bucuresti)
Recitaluri:
19:30 FOR THE WICKED
21:00 COMA
22:30 RAGE

Sambata, 3 septembrie:

Concurs:
16:00 OUTSTORM (Iasi)
16:30 GRAY MATTERS (Bucuresti)
17:00 TIMES OF NEED (Cluj-Napoca)
17:30 UNKNOWN SCAR (Carei)
18:00 RIOT MONK (Baia Mare)
18:30 RUBYCONE (Chisinau)
Recitaluri:
19:30 UNTOLD FAITH
21:00 ALTAR
22:30 THERAPY?

Duminica, 4 septembrie:

Gala laureatilor:
16:00 Decernare premii
16:30 Recital locul III
17:00 Recital locul II
17:30 Recital locul I
18:00 Recital Marele Premiu
Recitaluri:
19:00 TRANS EXPRESS
20:30 TROOPER
22:00 ALTERNOSFERA

La preselectia pentru concursul Posada Rock s-au inscris 25 de formatii dintre care au fost selectate, conform regulamentului 12.
Rugam formatiile calificate in finala sa transmita pana maine, 09.08.2016, la contact@posadarock.com, raiderul tehnic, stage plot-ul si numarul exact de persoane care se vor deplasa la Campulung.
Pentru mai multe detalii cu privire la modul de desfasurare a concursului, decontul cazarii si al transportului, vizitati www.posadarock.com.
Multumim tuturor formatilor participante si felicitari celor calificati in finala.

Festivalul POSADA ROCK 2016 este organizat de Asociatia Rock Culture in parteneriat cu Primaria Municipiului Campulung Muscel, este proiect prioritar al Ministerului Culturii şi se va desfaşura in perioada 2-4 septembrie pe Stadionul Municipal din Campulung Muscel. Un spaţiu destinat camparii va fi amenajat in imediata vecinatate a zonei care gazduieşte festivalul. Camparea va fi gratuita pentru deţinatorii de bilet sau abonament.

Festivalul Posada Rock 2016 este organizat de Asociaţia Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung şi se va desfăşura în perioada 2-4 septembrie pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel. Un spaţiu destinat campării va fi amenajat în imediata vecinătate a zonei care găzduieşte festivalul. Camparea va fi gratuită pentru deţinătorii de bilet sau abonament.

Biletele şi abonamentele se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, în reţeaua fizică iabilet.ro (www.iabilet.ro/retea - Magazinul Muzica, Agenţiile Perfect Tour, Club The Vinatge, Club Qunatic, Cafe DEKO,  stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (lângă casa de bilete Metrorex), Magazinele Uman, IQ BOX - partener Telekom, reţeaua de magazine Say - partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara) şi la Hard Rock Cafe Bucureşti.
Online puteţi plăti cu cardul, PayPal, pe factura de abonament Vodafone şi Orange, prin ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde în ţară sau prin OP.

Biletele şi abonamentele au următoarele preţuri:
- 20 lei biletul pentru o zi
- 45 de lei abonamentul pentru cele trei zile de festival.