Arstidir Zammorian si Brute

Quantic, București
Intrarea Grozavesti
luni, 11 februarie '19
Árstíðir este un grup islandez de indie-folk/post-rock cu influențe clasice ce vine pentru a doua oară la Quantic să ne cânte din "inima Islandei". Mai multe detalii

"Dacă tânjești după o combinație între Sigur Ros și Radiohead, ai găsit ce cauți - "(JER, SLeeping Bag Studios) - poate una dintre cele mai bune descrieri ale soundului deosebit al formației, care, cu siguranță, te va face curios să-i descoperi, asta, dacă nu cumva esti deja fan Arstidir.

Formația s-a înființat în anul 2008 în orașul Reykjavik din Islanda, atunci când Daniel Auoussin, Gunnar Mar Jakobsson și Ragnar Olafsson și-au descoperit pasiunea comună pentru armoniile vocale, toți membrii formației performând atât instrumental cât și vocal. Regula de baza pe care au urmat-o, încă din prima zi, este că piesele nu trebuie conduse într-o direcție dată, ci trebuie să curgă în voia lor. Primele piese compuse în formula aceasta au referințe despre natura islandeză și tonurile anotimpurilor, de unde și inspirația pentru numele formatiei Arstidir, care înseamnă anotimpuri în islandeză.

După primele patru luni, au ajuns pe primul loc pe postul național de radio, cu piesa "Sunday Morning". Ulterior Jonas Jensson și Jon Elisson s-au alăturat proiectului cu notele lor de contrabas și pian.

Primul album a fost lansat în 2009 și poartă numele formației, "Arstidir". Un an mai târziu, grupul a devenit sextet, Karl James Pestka și a sa vioara, completând formula cu care au plecat în primul turneu european. În același an, au scos și cel de-al doilea album Svefns og voku skil, produs de prietenul și colaboratorul Olafur Arnalds. În 2014 au pornit o campanie de kickstarter prin care au reușit să strângă 70000 de dolari, suficient cât să-i ajute să scoată cel de-al treilea album, Hvel. Un album în care au depășit zona de confort muzical și au adus note electrice soundului acustic.

Trupa a ieșit în evidență, atunci când un clip cu ei interpretând imnul islandez într-o gară de tren a devenit viral. Sesiunea neprevazută le-a adus colaborări cu formația suedeză Pain of Salvation si Anneke Van Giersbergen, artistă olandeză cu care au și colaborat pentru cel de-al patrulea album, Verloren Verleden.

În momentul de față, Arstidir înseamnă:

Daniel Audunsson (chitară și voce), Gunnar Mar Jakobsson (chitară, chitară bariton și voce), Karl James Pestka (vioară, violă și voce) și Ragnar Olafsson (pian, chitară bariton și voce)

http://www.arstidir.com/

Zammorian este un grup post-psychedelic / progressive post-rock care creează muzică, vizualuri și povești. A fost fondat de un grup de artiști, arhitecți și designeri români.

Muzica lor instrumentală povestește, într-un stil cinematic, despre un univers SF cu dimensiuni ezoterice și cu arcuri narrative ce se întind peste secole. În spatele pieselor se află un mythos complex, nuvele și povestiri scurte și un limbaj vizual distinct. Acestea completează și susțin muzica și sunt revelate în timp, uneori în cadrul proiecțiilor din timpul concertelor, alteori prin designul posterelor sau pe site-ul zammorian.com.

Show-urile live Zammorian sunt experiențe imersive, memorabile, în care muzica și vizualurile (generate live de către Awkwarizmi) creează stări puternice și de introspecție pentru public.

Primul album, The Theory of Absence, urmează să fie lansat în 2019 în două părți de câte o oră. Primul single de pe ToA, The Great Escape, a fost lansat în noiembrie, online. pe YouTube, Bandcamp și SoundCloud.

Brute - Trupă ce îmbină cu succes muzica punk cu accente de grunge și alternativ

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.