Lavinia Goste, Marius Zorilă, Grigore Leșe & Orchestra Națională Valahia @ #FAMILYFEST Island

FamilyFest Island, București, Aleea Tibiscum, Insula de pe Lacul Fundeni
Aleea Tibiscum, Insula de pe Lacul Fundeni
sâmbătă, 15 august '20, ora 20:00
Lavinia Goste, Marius Zorila și Grigore Leșe vă invită, cu emoție în suflet, la evenimentul extraordinar de celebrare a folclorului românesc, în data de 15 august 2020, în zi de sărbătoare mare, la FamilyFest Island, acompaniați de cea mai tânără orchestră din țară – Orchestra Națională Valahia, condusă de Marius Zorilă. Spectacolul promite foclor autentic, costume tradiționale românești, versuri străvechi acompaniate de un sound actual. Mai multe detalii

„Într-o societate aflată tot timpul în mișcare, uneori, tradițiile și valorile autentice au de suferit, sau își pierd din importanța de altădată. Firul istoriei cântecului popular, însă, continuă să se descrie prin acei oameni care, cu dăruire și devotament, duc adevăratul spirit românesc mai departe, îmbogățindu-l, în același timp, cu un suflu nou și proaspăt.”

Bun venit pe tărâmul magic #FAMILYFEST island! Și spunem tărâm magic pentru că timpul petrecut împreuna cu familia este cel mai pretios. Aici găsiți activități specifice pentru cei mici dar și pentru cei mari, pentru bunici, părinți și copii.
Evenimente în aer liber pentru toată familia în centrul Bucureștiului, Sector 2.
Locație: Insula de pe Lacul Fundeni.
Accesul în locația #FAMILYFEST Island, se face doar cu mască de protecție.
Capacitatea maximă admisă de lege, este de 500 persoane.
Evenimentele marca Sprint Media Group, vor fi organizate respectând toate normele în vigoare, comunicate de către Guvernul României.
Evenimentul este organizat de Sprint Music si sustinut de National FM, 100% muzica romaneasca
Lavinia Goste, una dintre cele mai îndrăgite interprete de folclor, este considerată una dintre vocile care promovează la nivelul cel mai înalt folclorul și fără îndoială, v-a marca istoria cântecului românesc. Cu un timbru vocal excepțional, poate trece cu ușurință de la piese tradiționale românești la piese canto clasic sau la romanțe, ajungand prin multa munca un etalon in muzica populara si un artist desavarsit.
Pornind de la materialele etnografice și folclorice existente, Lavinia, ca un adevărat culegător de folclor, le-a îmbogătit cu texte păstrate de bătrânii satului pe cale orală, dându-le o aură modernă, păstrând însă filonul autentic tradițional și contribuind la paginile moderne ale istoriei folclorului românesc.
Marius Zorila, a reușit performanța de a deveni cel mai tânăr dirijor din peisajul autohton, pe lângă a fi și un instrumentist matur și un orchestrator expresiv, profesor și compozitor. Susține acompaniamentul la cele mai importante festivaluri de folclor din țară, punând în scenă nu doar folclor național, ci și internațional - proiect original, ambițios și de anvergură!
Orchestra Națională „Valahia” s-a înființată în anul 2011, proiect de suflet al tânărului și talentatului dirijor Marius Zorilă, care a devenit una dintre cele mai apreciate orchestre de folclor românesc, iubită deopotrivă de public și de specialiștii din domeniu. Orchestra Națională Valahia are misiunea clara de a readuce în atenția publicului a tradițiilor și valorilor autentice românești și promovarea acestora prin îmbinarea într-un mod armonios a autenticității cântecului popular cu o interpretare creativă, astfel încât să transmită o moșternire de o valoare culturală viitoarelor generații.
Grigore Leșe este un cunoscut interpret de muzică tradițională românească din zona Țării Lăpușului, România. Este doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității din București și la Universitatea de Muzică București. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei și marcând evenimente importante din viața omului. Grigore Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale.

Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.