Folk Rock Fest Piatra Craiului

15-17 august
Folk Rock Fest Piatra Craiului, cel mai verde festival de muzică rock, rock alternativ, indie și folk din Romania, propune o experiență inedită celor care vor să-și petreacă 3 zile într-un parc național și să participe la concerte și petreceri în aer liber, la activități interesante în natură și workshopuri creative. Astfel, intre 15 si 17 august 2019, Parcul Național Piatra Craiului se va transforma in scena pe care vor urca pe rand nume sonore ale muzicii rock si folk romanesti. (precum Vița de Vie, Luna Amară, Coma, The Monojacks, Bucium, Tapinarii, Robin and the Backstabbers, Implant Pentru Refuz, Daniel Iancu, Emeric Imre sau Dinu Olarașu. Mai multe detalii

Prima zi a festivalului, joi, 15 august, se va deschide cu Mr. Jurjak, The Mono Jacks, Toulouse Lautrec, The Case, Nourunegru, Emeric Imre si Daniel Fat. Vineri, 16 august vor concerta la Folk Rock Fest Piatra Craiului Vita de Vie, Implant Pentru Refuz, Luna Amara, The Different Class, Tapinarii, Bucium, Ovidiu Scridon, Dinu Olarasu. Cea de-a treia zi de festival, sambata, 17 august vor urca pe scenele din Piatra Craiului Coma, Trooper, Byron, Robin and the Backstabbers, Via Daca, Titus Constantin, Daniel Iancu.

Folk Rock Fest Piatra Craiului este un proiect unic in Romania, un festival cu muzică bună, amenajare realizată de artisti plastici, activități în natură, workshopuri, sport si bună dispoziție care se subscriu devizei: “Să multiplicăm prin artă valoarea naturii, nu să o distrugem!”. Primul festival dedicat naturii, Folk Rock Fest Piatra Craiului este amplasat pe malul Bârsei, în spatele scenei principale fiind profilată silueta muntelui supranumit ”Craiasa Carpatilor”.

Festivalul va avea un spatiu de camping de 5000 de corturi, zona de plaja, loc de joacă pentru copii, diverse jocuri și activități interesante pentru participanți, zona de party dar și  ecrane pe care se vor vedea imagini cu animalele salbatice surprinse de camerele de supraveghere ale parcului national. Cele 16 hectare pe care se va desfasura Folk Rock Fest Piatra Craiului vor fi amenajate doar cu materiale prietenoase pentru mediu, cu arhitectura si scenografie inspirata din natura si mitologia spectaculoasa a parcului national. Festivalul va fi totodata cadrul unde se pun bazele unei miscari care sa aduca artistii plastici in natura si care va purta numele ART Station.

Intregul concept este gandit sa aducă cât mai aproape de oameni experiența naturii sălbatice, emoția pozitivă pe care natura o provoacă, fară a deranja sălbăticia. Ziua vor fi organizate diferite excursii și activități creative, iar seara va aduce concerte și petreceri.

Festivalul isi propune sa nu foloseasca pe cat posibil recipiente din plastic, sa stranga selectiv deseurile si sa fie un exemplu de festival cu adevarat verde. O intreaga campanie va fi sustinuta in acest sens pe retelele de socializare, in consens cu miscarile: #trashtag si #plasticfree.

Initiatorul proiectului este Asociatia Ecoturistica Zarnesti-Piatra Craiului, care a preluat anul trecut evenimentul "Folk de Zarnesti" si l-a transformat intr-un succes pe plan local, aratand cat de mare nevoie este de activitati distractive, educative si recreative, pentru turisti. Peste 60 de pensiuni din zona sunt deja partenere in proiect, cea mai mare mobilizare la nivel local de pana acum. In fiecare an in Parcul National Piatra Craiului vin aproximativ 200 000 de turisti, atrasi de frumusetea locului, marea majoritate in lunile de vara.

 

www.folkrockfest.ro

fb/Folk Rock Fest Piatra Craiului

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.