Teatrul Coquette: "Povestea Martisorului"

Teatrul Coquette, București
Calea Calarasi 94
duminică, 6 martie '16, ora 11:30
Teatrul Coquette sarbatoreste venirea primaverii prin punerea în scenă a unei legende romanești, culeasă și adaptată pentru scenă din mai multe variante ale legendei, din diferite zone ale țării. Mai multe detalii

Fiica Soarelui, tânjind dupa lumea oamenilor si plina de drag pentru ei, arunca pe pamant numai raze calde care vestesc venirea primaverii. Mama Zmeilor, insa, o vede pe frumoasa fata si decide sa pacaleasca sa coboare pe pamant pentru a o duce pe tainicul Munte al Zmeilor, unde este vesnic iarna, pentru a o da de sotie fiului ei cel mare. Nimic mai simplu, caci Mama Zmeilor este maestra siretlicurilor si, astfel, pe pământ se face noapte, păsările încetează să mai cânte, copiii să se mai joace și nici florile nu mai vor să înflorescă.
Insa, pe pamant, intr-un sat romanesc, traieste un voinic viteaz, Martisor pe numele lui, care, cu ajutorul elementelor naturii, afla de acest siretlic si porneste intr-o calatorie plina de peripetii pentru a o readuce stralucirea soarelui pe cer.
În drumul său întâlnește personaje ca Împărăteasa Fluturilor, Copacul cu Mere de Aur, Baba Dochia care îl ajută cu puterile lor fantastice.
Ajuns pe Muntele Zmeilor, Marțișorul se luptă cu Mama Zmeilor și, deși rănit, o învinge cu ajutorul apei vii. El o eliberează pe Fiica Soarelui, care, fermecată de curajul său, îi oblojește rănile cu vălul ei cel alb, care se pătează de sângele voinicului, vindecat de iubirea fetei.
Astfel, iubirea lor reprezentată de șnurul alb cu roșu, simbolizează venirea primăverii și iubirea curată.
Rezervările pentru “ Legenda Mărțișorului” se pot face la telefon 0754990017, pe mail la rezervari@teatrulcoquette.ro .
Biletele se găsesc pe www.iabilet.ro si in reteaua iaBilet.