MOMOLINO: "Ziua in care a fugit somnul"

Centrul Cultural Reduta, Brasov
Str. Apollonia Hirscher, nr. 8
sâmbătă, 17 februarie '18, ora 11:00
Câți părinți obosiți și nemulțumiți nu cunoaștem, atunci când copiii lor nu vor să doarmă și pace? Și câte metode, sfaturi sau leacuri fanteziste n-a încercat fiecare? Există o cheie, pe care o puteti afla chiar din povestea care ne-a inspirat. Mai multe detalii

Ce-ar fi daca intr-o buna zi, Somnul ar pleca definitiv? Si cum ar fi daca ne-am putea juca la nesfarsit, zi si noapte? Ana, eroina povestii noastre si-a pus aceasta nastrusnica dorinta, chiar de ziua ei. Iar ceea ce a urmat a fost dincolo de asteptarile oricui.

Bine, bine dar cum arata Somnul? Are culoare si stare de om mare? Aaa ti se face Somn numai cand iti apare, cu pletele lui din flori de mac, tei si verbina. Si trupul? E bine captusit in haina lui de plapuma mirosind a dulap umbros si a vara. Important este sa apara.

autor text Victoria Patrascu
regia si adaptare Antoaneta Zaharia,

distributie Antoaneta Zaharia, Ioana Flora si Mihaela Velicu.
costume si decoruri: Doina Pop
o productie a MOMOLINO, Teatru si Povesti pentru copii si Lumea lui MOMO
recomandat copiilor cu varste intre 3 si 7 ani
Durata spectacol: 45 de minute.

Testimoniale de la parinti
"Iar duminică am fost la teatru. Piesa a fost foarte frumoasă, educativă, copiii atenți, actorii improvizau și interacționau cu copiii. Stăteam în sală și mă bucuram efectiv uitându-mă la fețele lor, la bucuria pe care o aveau când răspundeau întrebărilor actorilor, la soluțiile ingenioase pe care le găseau etc. A fost cu adevărat o încântare să fiu acolo cu copiii, un timp special. Mi s-a părut foarte ingenioasă personificarea Somnului și a Doamnei Oboseală. Se pare că a avut mare impact asupra unei fetițe de 2 ani și 6 luni. Seara, am dat stingerea tot la 22. Deși se trezise abia de 2 ore, a adormit în 40 de minute, după ce am reanalizat povestea Anei, fetița de la teatru care nu mai voia decât să se joace. Exact ca ea. E adevărat că la început mi-a zis: -Eu vreau să mă jooooooc! Eu vreau să vină doamna Oboseală! Dar după ce am povestit din nou cum Ana avea ochii roșii, o durea capul de oboseală, avea mâinile și picioarele atât de grele încât nu se mai putea mișca, l-a acceptat pe Somnul cel Bun. Somn bun, Somn bun, te aștept și pe la mămici, nu doar pe la copii! Tânjesc după tine mai mult decât după un tort de ciocolată!"" http://crestemoameni.ro/vreau-dorm-vreau/ Si nu exageram cu nimic, cand spunem ca este una dintre cele mai inocente si educative povesti pentru copiii fara de varsta si deopotriva pentru parintii si bunicii lor, caci firul intamplarii e plin de imaginatie si surprize!


“Frumusețea piesei constă în naturalețea poveștii, dar și în suprarealismul costumelor. Somnul este gras, pufos și mare, încotoșmănat într-o plapumă și având mereu la îndemână tot felul de ceaiuri de adormit copiii. Odihna, mama somnului, este o canapea care de-abia așteaptă să își îmbrățișeze visele. Iar Oboseala este o doamnă nevricoasă care își aruncă peste mâini și peste picioare sacii grei ai lipsei somnului.
Cu mic cu mare am fost foarte încâtați de timpul petrecut într-o poveste pe care cu siguranță cu toții ne-am închipuit-o când eram copii și singurul nostru regret a fost că s-a terminat mult prea repede.” (Vio, Roata Mare)

 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.
Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.