La Știubei – festival de voie bună

Poșaga de Jos, Alba
Poșaga de Jos
Festivalul La Știubei este un eveniment care se desfășoară anual, în luna iulie, în comuna Poșaga, din Munții Apuseni. Principalul scop al festivalului este acela de a promova și celebra locurile, comunităţile şi ecosistemele locale.

La a IV-a ediție, vă așteptăm cu aer curat, mâncare delicioasă, activități pentru mari și mici, nelipsitul tobogan cu apă, și, bineînțeles, o incursiune în viața satului românesc. Mai multe detalii

Ca și activități, vom păstra plimbările cu cai, drumetiile, proiecţii de film în aer liber, ateliere de meşteşuguri tradiţionale şi ateliere pentru copii, expoziţii de fotografie, petreceri şi discuţii la foc de tabără, mîncare la ceaun. Vă pregătim și multe alte surprize.

La Știubei este un festival kid-friendly și pet-friendly!

Zona festivalului este dotată cu: camping , duşuri, tobogan cu apă şi piscină, umbrare, zonă de relaxare cu hamace şi o mică bibliotecă de istorie şi tradiţii locale.

Locul de desfășurare al festivalului este unul dintre platourile mai înalte din jurul satului, numit de localnici „Stână“. Pînă în trecutul nu foarte îndepărtat, viața de vară a poșăganilor, de primăvara pînă toamna tîrziu se desfășura aici sau în locuri similare, nu în sat.

IMPORTANT DE ȘTIUT
Pentru a ajunge la festival, este necesar să ajungeți mai întîi în Poșaga de Jos. Odată ajunşi în sat, aveţi la dispoziţie două trasee marcate pe care puteţi urca, pe jos, la locul de desfăşurare al festivalului (drumul durează aproximativ o oră și douăzeci de minute).

Pentru cele patru zile de festival aveți nevoie de: cort, saci de dormit, în general echipament de munte pentru campare şi drumeții, pelerină de ploaie, spray de insecte și, foarte important, cană, tacâmuri, blid (farfurie) - planeta noastră nu mai poate digera plasticul.

Apa potabilă va fi de la izvor, nu există posibilitatea de a cumpăra apă îmbuteliată.

Prețul abonamentelor Early Bird vândute online este de 100 lei, în număr limitat – 100 de bilete.

Nu se pun în vanzare bilete de o zi!

Prețul include: mâncare la ceaun, ceai, cafea, limonadă, bere (toate în limita stocului), acces la ateliere şi la programele artistice şi culturale.

Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.