Iasi: Concert Armonii Nordice

Casa Balș, sala Eduard Caudella, Iași
Str. Cuza Vodă 29, Iași, România
marți, 18 februarie
Tărâmurile scandinave au reprezentat întotdeauna o inspirație aparte pentru orice creator. Fie că amintim de fiorduri, Aurora Borealis sau Moș Crăciun, Scandinavia reprezintă și astăzi o zonă care ne amintește de frumusețea și diversitatea planetei noastre. Mai multe detalii

Cvartetul Soliștilor din Trondheim ne va prezenta opus-uri norvegiene care ne vor transpune în lumea cercului polar, la ei acasă. Numitorul comun cu România? Classix și valorile pe care le împărtășim – lucrul interdisciplinar, pasiunea pentru natură, oameni și artă și o permanentă căutare a îmbunătățirii comunicării internaționale. 

Programul concertului:

 

Edvard Grieg - Cvartetul de coarde nr. 2 în fa major, EG 117 (neterminat)

"Da, iubim acest pământ" ne spune ferm imnul de stat al Norvegiei, iar creația lui Grieg vine ca o susținere armonioasă a acestei afirmații. Chiar și neterminat, cvartetul al doilea ne așterne coloana sonoră a unei croaziere printre fiorduri.

 

Alfred Janson - Cvartetul de coarde (1978)

Johan Svendsen - Cvartetul de coarde în la minor, op. 1 (1865)

Cele două lucrări moderne prezintă identitatea multiculturală a Norvegiei de astăzi. Asimilând numeroase influențe variate de la jazz la dansuri ungare, vom observa interdisclipinaritatea culturală în armonii nordice.

__________

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro și internațional prin www.kooltix.com și în format fizic în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman,  Libmag și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară

 

18 februarie 2020, orele 19:00 

Casa Balș, sala Eduard Caudella

Str. Cuza Vodă 29, Iași, România