Cum aleg un vin bun?

Online, Romania
joi, 7 ianuarie
Cursul va avea loc online. Cum? Cu o ora înainte de începerea cursului, toți cei înscriși vor primi din partea echipei IABILET un link, cu ajutorul căruia se vor putea conecta la eveniment și instrucțiunile de conectare. In prealabil descarcă aplicația Zoom (pe telefon sau pe computer). Află cum să alegi şi cum să deguşti ca un profesionist un vin bun. Mai multe detalii
Lector Roxana Nicolaescu
Dată începere 7 ianuarie 2021
Oră curs 19:00
Număr ateliere 3
Frecvenţă săptămânal, joi (o întâlnire durează 2h)
Tip Teoretic
Varsta Minimă 18 ani
Cost redus 10%     216 de lei (total pentru 3 întâlniri)

 

Îţi propunem să ne vedem virtual la un curs online, live, interactiv, despre vinuri, în care vei primi o grămadă de scurtături şi idei despre cum să alegi un vin bun, oriunde ai fi în această lume.

Pe parcursul celor 3 întâlniri, afli câteva chei pentru a descifra universul complicat al vinurilor şi înveţi abc-ul degustării. Descoperi şi criteriile de care trebuie să ţii cont când alegi un vin special pentru diverse ocazii din viaţă.

Iată despre ce vom povesti:

1. Introducere în lumea vinurilor: istorie, geografie, cultură. Momente importante din istoria lumii vinului. Unde se cultivă viţa-de-vie şi noţiuni de viticultură – pentru că un vin bun se naşte într-o vie sănătoasă. Strugurele – de la fructul viţei-de-vie până la licoarea minunată din pahar. Câte tipuri de vin sunt şi cum le clasificăm. Cum se face vinul alb, roz sau roşu. Cum degustăm – cadrul în care se face degustarea, ce pahare folosim, temperatura optimă de servire a unui vin. Văzul, mirosul, gustul – simţurile ne învaţă cum să înţelegem un vin. Cum să deguşti un vin ca un profesionist.

2. Soiuri şi apelaţiuni. Trecem în revistă cele mai celebre soiuri de struguri pentru vin alb şi roşu (implicit rosé-uri). Vorbim despre cele mai celebre apelaţiuni pentru soiurile de struguri discutate. Vinuri speciale – spumante, vinuri dulci, vinuri fortifiate – din ce struguri se fac, cum se fac şi de ce ar trebui să nu le excludem din viaţa noastră. Cum descifrăm etichetele de vin. Cum alegem vinul potrivit pentru mâncare – asortare vin-mâncare în diverse situaţii din viaţă.

3. Vinurile organice, biodinamice şi naturale. Cât ar trebui să plătim pentru un vin bun sau despre maximul de plăcere la cele mai rezonabile preţuri. Cum alegem un vin într-un restaurant, ce vinuri alegem la petreceri, întâlniri romantice sau pentru un serial de pe Netflix. Care sunt defectele vinurilor. Încercări de a răspunde la nemuritoarea întrebare: un vin bun este vinul care îmi place mie, sau vinul apreciat de experţi?

Cursul îşi propune să-ţi stârnească apetitul şi curiozitatea. Este doar începutul călătoriei fabuloase în lumea vinurilor pe care te invităm să o descoperi şi la celelalte ateliere cu această temă – online sau offline – de la Fundaţia Calea Victoriei.