CONCERT FIRMA, GRIMUS ȘI VELOSONICS | RE: ACTIV cu LEO (warm-up & after)

Club Colectiv, București
sâmbătă, 28 februarie '15, ora 21:00
Firma, Grimus si Velosonics este probabil cea mai buna combinatie de trupe de rock alternative pe care o veti gasi primăvara asta la Bucuresti. Mai multe detalii

Eclectice acorduri si patrunzatoare versuri au sa incante capricioase papile insetate dupa o astfel de petrecere. Incalzirea ne-o va face Leo, care va asigura starea de visare pana la rasarit.

Rupem randurile si sambata, 28 februarie, facem cor de suflete alternative la Colectiv!
FIRMA, una dintre trupele icon ale rockului alternativ romanesc, îsi facea aparitia in 2001 pe o piata muzicala care abia invata sa se alinieze la standardele internationale.

Lansat in 2003, `La Orbire`, discul de debut al carui producator muzical este Rocca, avea sa defineasca pozitia trupei printr-un sound alternative rock cu influente jazz, blues, funk si trip-hop.

Clipurile pieselor `La Orbire`, `Nimeni` si `Important ` spargeau tiparele si puneau in evidenta o nuanta cinematografica a viziunii FIRMA, rulandin heavy-rotation pe posturile televiziunilor (ATOMIC TV, MTV, TVR).

`La Orbire`, single-ul care a dat titlul primlului album, ajungea pe locul 1 in topul romanesc al MTV-ului dupa primele 2 saptamani de difuzare. FIRMA a fost nominalizata la MTV European Music Awards 2004 la categoria ”Best Romanian Act” si MTV Romanian Music Awards pentru ”Best Rock Band” in 2005.

FIRMA devine prima trupa romaneasca nominalizată la o sectiune internationala, intitulata “New Sounds of Europe” si este invitata să participe la gala MTV European Music Awards 2007, la München.

In 2007, FIRMA revenea in atentia publicului cu ”Exit”, un nou LP, o producție MediaPro Music ce anunta o schimbare a sound-ului, destinat unui public mai larg, ajungand intr-o zona muzicala pop-rock si incluzand piese in limba engleza.

Data de 5 iunie 2014 readuce trupa FIRMA in atentia publicului si a presei de specialitate printr-un mult asteptat concert de relansare: „ComeBack Live Special”.

In iulie 2014, FIRMA lanseaza single-ul ”Doua suflete”, dezvaluind o maturitate a compozitiei si a sound-ului noului material discografic, anuntata anterior de `Copiii Cerului`(2012) si `Puterea`( aprilie 2014).

Pe 16 octombrie 2014, FIRMA rescrie istoria rockului alternativ romanesc odata cu lansarea celui de-al treilea album: „DESCANTECE – Vol. 1”. Albumul este disponibil online si poate fi downloadat gratuit: soundcloud.com/trupafirma/sets/descantece-vol1.

O dovada a aprecierii trupei in noul context este si premiul MOST WANTED COMEBACK, pe care Firma l-a primit la Premiile SUNETE 2014 (1 noiembrie 2014).

Incepand cu luna octombrie, FIRMA s-a lansat intr-un turneu de promovare a noului album, care a dus trupa in Cluj, Timisoara, Craiova, Constanta. Periplul ”Descantece Vol.1 – Limited Edition Tour” va continua in 2015 si va prilejui intalnirea trupei cu publicul din noi colturi ale tarii.

In prezent, FIRMA lucreaza la piesele pentru volumul 2 al albumului ”Descantece” si lansarea clipului pentru single-ul ”Doua Suflete”.

www.facebook.com/TrupaFirma
soundcloud.com/trupafirma
www.youtube.com/FirmaChannel

Cand spui Transilvania, te gandesti automat la un loc misterios, chiar intunecat dar care exercita un farmec aparte. Datorita povestilor pe care le-am tot auzit, acest taram din inima Romaniei starneste mai multe emotii decat oricare alt loc care iti vine in minte. Iar daca vrei sa gasesti trupa ideala care sa “interpreteze” coloana sonora a unui astfel de loc, Grimus este alegerea potrivita!

Grimus este o trupa clujeana de rock alternativ, infiintata in 2005.

2006 – piesa lor de debut, Solitude, devine piesa anului la City FM

2007 – castiga finala nationala a concursului Global Battle of the Bands si participa la finala mondiala de la Londra

2008 – apare albumul de debut, Panikon, considerat albumul anului de catre critica muzicala autohtona

2009 – patru piese extrase de pe album ajung pe locul 1 in clasamentele radio (In A Glimpse, Backseat Driver, Confused, Insanity).

2010 – prima lor piesa oficiala in limba romana, Umbre, devine piesa anului la City FM iar piesa Started devine coloana sonora a spotului de promovare Tuborg timp de un an de zile.

2011 – apare cel de-al doilea album, Egretta, produs de britanicul Adam Whittaker si masterizat la Sterling Sound din NY de catre Ue Nastasi. 5 piese de pe album ajung pe locul 1 in clasamentele Radio Guerrilla (Started, Face The Light, Vanity, In Your Eyes, Nature Falls).

2012 – in premiera pentru o trupa din Romania, Grimus au fost invitati la 4 festivaluri majore europene : Rock For People din Cehia, Exit Festival din Serbia, Sziget Festival din Ungaria si B’estfest Summercamp din Romania. De-a lungul timpului au impartit scena cu Red Hot Chili Peppers, Moby, Motorhead, Kasabian, Prodigy, Eros Ramazzotti, Garbage, Placebo, Roxette, Hurts, Deep Purple dar si cu Sir Salman Rushdie, cel “care le-a dat nume”.

2013 – Grimus sunt invitati la cel mai mare festival european de tip showcase, Eurosonic din Olanda, iar in consecinta la Arezzo Wave din Italia si Vienna Waves din Austria. Piesa « In Your Eyes » este inclusa pe coloana sonora a filmului « Love Building ».

2014 – pe 11 ianuarie Grimus au cantat in premiera pe un alt continent, si anume in India la Festivalul Saarang din Chennai.

In luna martie a fost lansat cel de-al treilea album, intitulat « Emergence ». 4 dintre piese au fost deja lansate ca single (Priveste-ma, High, The Hell I’m In si Pale Hands) cu un mare succes la public. « Emergence » este albumul anului conform muzicisifaze.com.

O noua piesa Grimus, « Selfie » se afla pe coloana sonora a filmului de succes cu acelasi nume. « High » a castigat categoria « Best Alternative Song » la prestigioasele Independent Music Awards, sectiunea Vox Populi in competitie cu trupe din USA, UK, Canada si Australia. « Political Animals » a fost selectata de catre Tudor Giurgiu pentru a face parte din sonora a noului sau film « De ce eu ? », cu lansarea prevazuta in februarie 2015.

www.facebook.com/grimusworld
www.grimus.ro/

Velosonics este o formatie bucuresteana de rock alternativ care la frageda varsta de un an a dezvoltat deja dinti (in versuri), umbla (deocamdata in interiorul granitelor tarii) si nu numai ca vorbeste, dar are tupeul sa si cante (fiecare la ce se pricepe mai bine, respectiv: Adrian Spier – voce, Marius Acsintoaie – chitara, Andrei Niculescu – chitara, Flavius Fabian – bass si Cristian Prihotca – tobe).

Au fost “propunerea Guerrilla” in 10 orase, au fost “pariul Sunete” si au ajuns pe coperta revistei respective. S-au imprietenit cu lumea la o bere Bergenbier si au cantat in poieni urbane (Piata Universitatii), in poieni idilice (Rocker’s Challenge) dar si pe strazi rau-famate (Matasari)!

In fine, de curand au fost “Garantati 100%” de TVR si au dovedit ca “Voteaza: Conteaza” la Halele Carol. De curand au cantat in deschiderea trupei britanice Boxer Rebellion. Avand in vedere ca toate piesele lansate s-au bucurat de succes, orice trupa “normala la cap” le-ar fi adunat pe albumul de debut, dar nu… ei s-au decis sa-l cheme pe producatorul britanic Adam Whittaker si sa intre in studio “neinarmati”, doar pentru a iesi cateva zile mai tarziu cu 10 piese nou-noute si un debut discografic spectaculos: ”Roundhouse”.

Premiera albumului a fost pe Deezer in 15 octombrie, dupa care acesta a devenit disponibil pe cele mai importante platforme digitale. In sfarsit, incepand cu 12 decembrie el exista si in varianta CD si se gaseste la concertele trupei.

www.facebook.com/Velosonics
soundcloud.com/velosonics

___
Intrare: 20 lei

Un eveniment sprijinit de Ciuc Premium și Stalinskaya Vodka.
www.facebook.com/CiucPremium
www.facebook.com/StalinskayaRomania

Pentru mai multe informații și acreditări: pr@colectiv.ro.

*ne rezervăm dreptul de a ne selecta clientela