Cardinal / Expirat / 13.12

Expirat Halele Carol, București
Strada Doctor Constantin Istrati 1, București 040542
joi, 13 decembrie '18, ora 20:00
It's a Yule Tide Miracle, Josh Homme! Cardinal revin pe scena Expirat. Mai multe detalii

CARDINAL este un proiect de garage rock/psychedelic de pe litoral, născut dintr-o afinitate pentru tot ce înseamnă fuzz, low-end, riffuri hipnotice și crescut într-un mediu ostil, pe plaje reci, departe de farmecul caracteristic orașului.

Noisehead, EP-ul de debut al trupei, a fost lansat în octombrie 2016, când cei 4 băieți din trupă nu aveau nici 18 ani. Înregistrat într-o casă veche din Aviatorilor cu un minim de posibilități și un maxim de entuziasm, Noisehead a luat prin surprindere scena muzicală românească, debordând energie adolescentină într-un haos musical organizat. După o serie de concerte mai mici în Club Fabrica, pe 2 iunie Cardinal au cântat la Cobra Fest alături de trupe precum We Lost The Sea, Mental Architects și Meniscus. 

Disappearer, primul lor album, lansat în iulie 2017, le-a făcut muzica auzită prin toată țara și chiar și peste graniță. Turneul de promovare a albumului i-a readus pe băieți prin capitală, unde au avut primul lor concert sold out urmat îndeaproape de al doilea, în orașul lor natal, Constanța.

Piesele de pe Disappearer, care dau dovadă de o explorare mult mai amplă a muzicii psych total distorsionate și un stil muzical care a crescut și s-a maturizat odată cu băieții la final de adolescență, combinate cu predecesoarele mai brute de pe Noisehead, au răsunat în Cluj-Napoca, Craiova și Timișoara (alături de Mars Red Sky, Belzebong și alții la Haywire Festival) cât și Belgrad și Subotica, Serbia. 

Ultimul lor succes a fost pe 27 Octombrie, când au avut plăcerea deosebită de a deschide pentru Vița De Vie la Arenele Romane, unde publicul numeros le-a primit muzica psihedelică cu brațele deschise. De asemenea, ei au susținul în 2018 cel de-al doilea turneu național, care le-a purtat muzica inclusiv și în Ungaria.

Cardinal înseamnă:

-Victor Dadaciu (bass şi voce)
-Daniel Boiangiu (chitară şi voce)
-Marko Krkljus (chitară)
-Vlad Niţă (tobe)

Mihai Dinu despre Cardinal: „Pentru mine, Cardinal este trupa momentului. Cam așa sună în mintea mea furia adolescentină. E și ceva mimetism la ei (fără nu cred că se poate), dar pe ansamblu nu mă deranjează. Minolta fluctuează, serpuiește, are nerv, este abrazivă, este inestetică, este anti hit, reîncepe splendid când credeai că-i gata. Oamenii aștia sunt de urmărit!”

Facebook: https://www.facebook.com/cardinalbandcta/YouTube: https://www.youtube.com/channel/UClxr2XxxjSqBsInu77410dQBandcamp: http://cardinal-band.bandcamp.com/Spotify: https://open.spotify.com/artist/70Tx1VCtBl3Ch2vw6NNr1F?si=puH7mio-Qd2Fk700-atPSw

----------

În deschidere: Sofia Zadar

Bedroom pop x spoken word. Expresie emotional-antipatriarhală. Imaginar politico-magic. Meditații automate.

Facebook: https://www.facebook.com/sofiazadar/
SoundCloud: https://www.soundcloud.com/sofiazadar

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu cardul, prin PayPal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.