Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra": Pisica pe acoperisul fierbinte

Sala Liviu Ciulei, București
Bd. Schitu Măgureanu nr. 1, cod 050025 , sector 5, Bucuresti
sâmbătă, 19 septembrie, ora 19:00
Pisica pe acoperișul fierbinte este, în același timp, o operă de artă și o operă de iscusință profesională. Mai multe detalii

După părerea mea, e bine construită și toate personajele sunt amuzante, credibile și înduioșătoare. De asemenea, se încadrează în principiul aristotelic, anume că o tragedie trebuie să aibă unitate de timp, de loc și magnitudine a acțiunii.

Traducere: Antoaneta Ralian
Adaptare Dinu Cernescu
Regizor artistic: Dinu Cernescu
Consultant spațiu scenic: arh. Octavian Neculai
Costume: Maria Miu
Lighting design: Alexandru Darie
Decor sonor: Mihai Ogăşanu
Asistent regie: Cătălina Baciu
Hair stylist: Ligiana Mandea
Foto: Cosmin Ardeleanu
Regizor scenă: Florin Sasu

Distributie:

Brick: Tudor Aaron Istodor
Margaret: Alexandra Fasolă
Big mama: Dana Dogaru
Big daddy: Virgil Ogăşanu
Mae: Silvana Negruţiu
Gooper: Lucian Ifrim
Băiatul în casă: Radu Chirev

În traducerea impecabilă a Antoanetei Ralian, Pisica pe acoperișul fierbinte este un text pe care Dinu Cernescu a visat de mult timp să îl pună în scenă. Spectacolul a ieșit în ianuarie 2019 la Sala Liviu Ciulei, cu o distribuție de excepție (Virgil Ogășanu, Dana Dogaru, Alexandra Fasolă, Tudor Aaron Istodor, Lucian Ifrim, Silvana Negruțiu și Radu Chirev), având parte de o primire foarte bună în rândul criticii de specialitate.

Premiată cu premiul Pulitzer în 1955, piesa Pisica pe acoperişul fierbinte este un vârf al dramaturgiei lui Tennessee Williams, ducând la paroxism obsesiile autorului său: opresiunea conformismului social şi ravagiile pe care le face disimularea, dorinţa şi violenţa sentimentelor contrare, gravitatea ipocriziei şi singurătatea oamenilor. În Pisica pe acoperişul fierbinte, Tennessee Williams surprinde cu un talent remarcabil tensiunile din sânul unei familii aparent fericite, dar măcinată de lăcomie, minciuni şi gelozie. Un spectacol de calitate despre falsitate şi neadevăr într-o societate şi o cultură cu obiceiuri morale complicate, însă lipsite de substanţă.


Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.