Teatrul InDArt: Pazea ca vine Apocalipsa

Teatrul InDArt, București
Strada Coltei, nr 44
duminică, 5 mai '19, ora 20:00
De ce vin oamenii la teatru? Poate cineva sa raspunda scurt si la obiect la aceasta intrebare? Sa se distreze? Sa se destepte? Noi le propunem sa le facă pe amandoua cu un remake al celui mai de succes best seller al tuturor timpurilor, “Apocalipsa dupa Ioan”! Mai multe detalii

Stim, de-atatea ori s-a zis ca vine incat nu mai crede nimeni. Doar noi. Asta pentru ca avem indicii clare, semnele apocalipsei in toate mediile.

O sa petrecem impreuna ultimele ceasuri, cu curaj, romaneste, ca romanii sunt curajosi, stim din istorie, dupa proverbele eroice “capul ce se pleaca sabia nu-l taie, fa-te frate cu dracu pana treci puntea”...deci vom astepta impreuna sa ne izbeasca Apocalipsa in piepturile noastre de arama, dar nu ne vom lasa, vom face misto pana la capat, haz de necaz, cum e cutuma, si poate vom supravietui si de data asta!

Un act ne va arata cum se reaseaza valorile morale in plina criza. Pentru aceasta vom merge intr-o familie de etnie rroma, divizata de propriile credinte si care in plus se confrunta cu o dilema izvorata din traditie: de Apocalipsa se taie sau nu se taie calul???

Alt act ne va descrie transformarea vietii de cuplu, a iubirii si a curajului. Poate, oare, sfirsitul iminent sa aduca implinirea iubirii de vis? Poate curajul si daruirea sa transceanda apocalipsa? Adulterul ajuta in momentele tensionate?

Altul ne va aduce in pragul imbratisarii adevarului. Intilnirea viziunilor religioase diferite poate fi amuzanta cind are loc in ultimul ceas. Atunci cand un terorist se consulta cu un preot ortodox cu privire la sensul Jihadului pot avea loc revelatii profunde si iluminari subite.

Un al patrulea act ne va pune in fata dilema fundamentala: oare, in anumite circumstante, e bine sau rau sa vina sfirsitul?! Vom analiza o relatie foarte asemanatoare cu... apocalipsa insasi, protagonistii fiind un ginere, o mireasa si o soacra.

Acestea sunt cele patru acte - imagini diferite, ca piesele de puzzle, ce compun viziunea noastra de ansamblu asupra starii de moment in spatiul romanesc. Si nu numai.

Distributia: Constantin Zamfirescu, Catalin Marin, Lavinia Stoica, Isabela Iacupovici, Ada Palade, Jean Lemne si Emil Mitrache

Regia Artistica si texte: Melia Marin Cherchez  

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.