Tecuci: Pupăza din tei

Caravana Teatru la Cinema la Ateneu Tecuci, Tecuci
str. 1 Decembrie 1918
duminică, 17 mai, ora 11:00
Spectacolul este unul de prezentare a porturilor, obiceiurilor şi poveştilor populare româneşti, având la bază “Amintirile din copilărie” ale lui Ion Creangă.
Mai multe detalii

Momentele de virtuozitate păpuşerească sunt puse în evidenţă de dansurile căluşarilor, a oșenilor precum şi de taraful în miniatură. Cine ar putea să povestească mai bine ca marele nostru povestitor Ion Creangă, autorul nemuritoarelor “Amintiri din copilărie”?

 Scenariul este o pildă dată copiilor neascultători şi leneşi. Nică, personajul nostru principal, se hotărăşte să scape de “pupăza din tei” care îl trezea în fiecare dimineaţă ca un ceasornic. Aşa că într-o zi prinse pupăza în căciulă şi ce se gândi el.. să o ducă la târg să o vândă, acolo preotul satului îi dă o adevarată lectie.

 În final, Nică nu reuşeşte să vândă pupăza şi se întoarce acasă resemnat din lunga lui peripeţie, acasă e așteptat de mama lui împreună cu mătușa Măriuca ce povestește o altă năzdrăvănie a personajului nostru principal.

Actorii vor da viață personajelor: Nică, 2 țărani, mama lui Nica – Smaranda,Pupăza, Țambalagiu, Violonist, Faragotist, Țiganca, Călusar, Popa și Mătușa Măriuca.

Spectacol live de teatru interactiv și cu păpuși, recomandat copiilor cu vârsta de peste 3 ani.
Durata: 45 minute.
Preț bilete - 20 lei copii, 20 lei adulți
Copiii cu vârsta de peste 1 an platesc bilet, iar pensionarii care însoțesc copiii la spectacol au intrarea liberă.

Vă rugăm să vă prezentați la locație cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, ocuparea locurilor în sală se va face în ordinea sosirii la spectacol.

Locație: Ateneu Tecuci – Strada 1 Decembrie 1918, 805300, Tecuci, România

Parteneri: Fundația Pelin, Ateneu Tecuci


Spectacol pus in scenă in cadrul proiectului ,,Caravana Teatru la Cinema la Ateneu Tecuci''

Powered by Teatru la Cinema

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.