"Pe bune" - Spectacol pentru copii

Mercato Kultur, București
Strada Căpitan Gheorghe Demetriade 6 - 10
sâmbătă, 29 august, ora 11:00
Vă așteptăm cu entuziasm și dor la un spectacol de improvizație și dans despre adevăr, minciună și toate nuanțele dintre ele.

Spectacolul va avea loc în aer liber cu respectarea tuturor normelor de siguranță. Mai multe detalii

Dansul, muzica live şi o poveste deschid conversaţia dintre performeri şi public despre ce înseamnă adevărat, ce înseamnă fals şi, până la urmă, ce înseamnă ”ce înseamnă?”.

Nu există dialoguri scrise, nici coregrafie stabilită, nici partituri. Pornim de la câteva elemente aduse de acasă și improvizăm cu ele și cu spectatorii.

Suntem dansatori, actori, muzicieni, dar, mai ales oameni care vor să cânte, să danseze și să spună. Ne unduim, uneori graţios, printre basme cu morală şi luăm butucănos pe sus proverbe repetate de toată lumea. Și depindem de public pentru a rostogoli povestea.

Pe bune este un spectacol de improvizație care, pentru a rămâne adevărat, se schimbă mereu în funcție de spațiu și de cei care asistă.

Distribuție: Răzvan Rotaru, Smaranda Găbudeanu, Virginia Negru,Cristina Lilienfeld, Alexandra Bălășoiu și Cătălin Munteanu.

Durata flexibilă 30’ - 40’

Spectacol destinat copiilor între 6-12 ani

Producție PETEC 2016

O reprezentație în parteneriat cu Apollo 111 și Mercato Kultur.

Reprezentații anterioare: Centrul Național al Dansului, Teatrul Excelsior, Teatrul Elisabeta, Centrul Cultural N. Bălcescu București, Școala Gimnazială Ferdinand, Fabrica de Pensule Cluj, FITPTI - Iași.

”Până acum n‐am mai văzut ceva ca Pe bune. Este un experiment reuşit. Ce ne‐a convins să îl includem în programul festivalului a fost reacţia copiilor, care priveau momentele de dans fascinaţi, care se bucurau de fiecare interacţiune.” (Magda Coroiu, coordonator de proiect FITC)

”PE BUNE face din poveste un material-cadru de lucru cu multiple variații stilistice, un construct fluent și deschis stilistic, care nu rămâne prizonier expunerii textului, ci capătă noi sensuri prin ramificațiile narative incluse. Asistăm la o de‐narativizare progresivă a dramaturgiei spectacolului, la o condensare și esențializare a materialului povestit, în favoarea unei abstractizări a conținutului corporal.” (Mihaela Michailov, critic, dramaturg)

”Pe bune este inedit şi quirky” (Gabi Costin, actor)

”Un spectacol cu totul special. Reprezentația este autentică de la început până la sfârșit.” (blog copilariefericita)

Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.