Mathias Eick Quintet la Jazz Nouveau

Club Control, București
Str. Constantin Mille, nr. 4
luni, 14 octombrie '19, ora 20:00
Grupul norvegian Mathias Eick Quintet concertează în premieră în București pe 14 octombrie, la Control Club unde vor deschide sezonul V Jazz Nouveau. Mathias Eick este unul dintre cei mai apreciați trompetiști din noul val de instrumentiști europeni, palmaresul său fiind deja impresionant. Mai multe detalii

În 2007 a câștigat prestigiosul premiu International Jazz Talent acordat de Jazz Festivals Organization din New York, iar în 2009 o bursă Statoil, cea mai râvnită din Norvegia.

Inspirat muzical de Miles Davis, Chet Baker sau Enrico Rava, Mathias Eick (n.1979) este membru în Orchestra de Jazz din Trondheim.

Multi instrumentist, Mathias Eick cântă la trompetă, contrabas, vibrafon, pian, și chitară, semnătura sa sonoră fiind prezentă pe nu mai puțin de o sută de înregistrări.

Lista muzicienilor și trupelor cu care a colaborat este cel puțin spectaculoasă prin diversitatea genurilor și greutatea numelor: de la Chick Corea și Pat Metheny la Manu Katche și Youn Sun Nah, de la Lars Danielsson și Jaga Jazzist (împreună cu care a scos cinci discuri) la Ulver (Shadows of The Sun), Arcturus, Motorpsycho și The Gathering.

La Jazz Nouveau, grupul Mathias Eick Quintet își va promova cel mai recent album, Ravensburg, editat în 2018 de cunoscutul label german ECM Records.

Dedicat rădăcinilor familiei sale din Germania, Ravensburg este o evocare a celor mai profunde legături pe care le stabilim pe parcursul vieții cu oamenii din jurul nostru.

Concertul este programat la ora 20’00. Accesul publicului se face de la ora 19’30.

Video

https://bit.ly/2m1zBqc

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.

Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.