Makaya McCraven la Jazz Nouveau

Club Control, București
Str. Constantin Mille, nr. 4
luni, 18 noiembrie '19, ora 20:00
Bateristul american Makaya McCraven va concerta pentru prima dată în România pe 18 noiembrie în Control Club, în cadrul seriei de concerte Jazz Nouveau. Mai multe detalii

Mr. McCraven, a Chicago-based drummer, producer and beat maker, has quietly become one of the best arguments for jazz’s vitality. (New York Times).
Baterist, producător, compozitor, Makaya McCraven (n.1983) este prezentat de critica de specialitate ca un vizionar al sunetului, un deschizător de noi drumuriîn jazz-ul electronic.

Dacă la 5 ani cânta cu grupul de jazz al tatălui său, bateristul Stephen McCraven, în timpul liceului și-a format propria trupă de jazz hip-hop, Cold Duck Complex, cu care a deschis concertele faimoșilor Wu- Tang Clan și The Wailers.

O forță artistică redutabilă a noii generații de instrumentiști, Makaya McCraven a surprins criticii și publicul cu albumul său de debut, In The Moment din 2015.
Descris de Turntable Lab ca una dintre cele mai importante întregistrări din jazz-ul modern, In The Moment devine Best of 2015 potrivit Los Angeles Times, Pop Matters, NPR Music’s Jazz Critics Poll și Apple Music.

După ce a fost headliner alături de Kamasi Washington la New York City Winter Jazz Festivalcu un show intrat deja în istorie, McCraven este inclus de NPR și Billboard pe lista Top 5 Artist to Watch.
“You are listening to one incredible musician. His style and sound is unique, a heady, skillful, sophisticated and boldly uncompromising mix of jazz and hip hop...” (UK Vibe)

Pe 18 noiembrie, ora 20’00, Makaya McCraven urcă pe scena din Control Club în formula
Makaya McCraven (tobe), Junius Paul (bass), Matt Gold (chitară), Irvin Pierce (saxofon)
Greg Spero (clape).

Accesul publicului se face de la ora 19:30.

Detalii pe paginile de Facebook Control Club și Jazz Nouveau.
Jazz Nouveau este o serie de concerte organizate de Control Club în colaborare cu Twin Arts, care își propune să aducă în atenția publicului bucureștean artiști locali și internaționali aflați din punct de vedere stilistic la confluența dintre jazz și alte genuri muzicale.

 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.