Exclusiv pe iabilet.ro

HOPE Festival / 29 August

Arenele Romane, București
Str. Cutitul de Argint, Parcul Carol I
sâmbătă, 29 august, ora 20:00

28 August - ROCK & FOLK

29 August - BLUES & MORE

Muzica rock își are rădăcinile în rock and roll-ul anilor '50. A apărut prima oară prin combinarea muzicii country cu blues. Ulterior s-au adăugat și elemente de rhythm and blues, formă de muzică populară, derivatã din folclorul afro-americanilor. La care adaugam o pata de folk care amplifica transmisia mesajelor muzicii romanesti. Mai multe detalii

In acest Festival care va deveni o traditie, ne propunem un remember al rockului, bluesului si folk-ului romanesc si va aducem pe scena trupe cu traditie, hituri, o explozie de cantece pe care le vom fredona impreuna, energie, adrenalina si forta muzicii care rezista si evolueaza de o suta de ani.

Urca pe scena IN SEARA DE ROCK & FOLK...

VH2 – trupa infiintata in 2002 de Mihai Pocorschi cunoscut publicului in calitate de compozitor al imnului echipei nationale de fotbal pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Italia, compozitor de hituri pentru multi artisti, face din trupa o adevarata revelatie country -rock cu piese care dainuie de-a lungul anilor- Daca n ai iubi, Trece vremea sau Stele in palma ta sunt cateva din hiturile pe care le cantati impreuna cu Mihai si Vladimir Pocorschi.

BOSQUITO este o formație românească de muzică, fondată de Radu Almășan. Trupa abordează un fusion de rock latin cu o gamă largă de influențe care variază de la muzică țigănească, balcanică, până la elemente simfonice și de rock alternativ. În perioada 2002-2005 au lansat o serie de melodii care au ajuns pe prima poziție a topurilor din România, după care trupa a fost inactivă între 2005-2010.

După comeback-ul din ultimii ani, Bosquito se bucură de o popularitate renăscută, trupa fiind printre cele mai active din Romania la capitolul apariții live.

Trupa s-a concentrat exclusiv pe activitatea concertistică, fiind unul din artizanii principali ce susțin ideea de industrie muzicală bazată pe un box-office real în funcție de vânzarea de bilete. Cantece : Asa ca beau, Hopa Hopa, Pepita, Doua maini, Marcela, Cand ingerii pleaca, Tu esti iubita mea...

SPITALUL DE URGENTA- formație românească înființată în anul 2000, în București, de Dan Helciug fondatorul si motorul trupei, va aduce pe scena cele mai electrizante hituri... Traiasca berea si Lautarii.. ca sa ne revenim cu bere si bucurie dupa pandemie.

VICTOR SOCACIU - Poet, cantăreț si membru al Uniunii Compozitorilor, Victor Socaciu este unul dintre cei mai notorii și reprezentativi folk-iști ai noștri! 18 albume muzicale, premii nationale si internationale, nenumărate slagăre, precum si un volum de poezii și zeci de apariții în reviste literare, sunt mărturia unei cariere de excepție!
Pentru cea de a doua seara, cea de BLUES, oragnizatorii ne au pregatit cateva trupe de marca ale genului.

HOT LEEKS:

Hot Leeks înseamnă 5 nume grele ale blues-ului românesc, consacrate în timp, î, care însă s-au reunit , definindu-se ca o nouă voce aparte. Tînărul grup de veterani ne va cînta muzica pe care artiștii au vibrat în tinerețe. Fltrată de experiența și în același timp de entuziasmul juvenil pe care și l-au păstrat, ceea ce vom asculta va avea nostalgia valorii muzicilor vechi aduse in prezent si viitor.

Blues-ul a fost intotdeauna o pasiune pentru cei cinci componenti ai grupului Hot Leeks. Chiar daca activitatea muzicala curenta i-a plasat in diverse arii ale muzicii de scena, ocazia ivita in 2017 prin invitatia de a participa la Festivalul de Blues de la Garana a fost catalizatorul ce a dus la nasterea grupului.
In peisajul blues-ului din Romania, Hot Leeks a ales sa se axeze in zona dinamica a acestuia, cu deosebire spre partea influentata de soul si funk. Si-au facut simtita prezenta cu succes pe numeroase scene din tara, la festivaluri ca cel de la Brezoi sau Galati si au primit in 2018 premiul Fundatiei Muzza, confirmare a unui debut spectaculos.
Hot Leeks se va prezenta in componenta sa binecunoscuta: Paul Negoita – vocal, George Baicea – chitara, Ovidiu Condrea – tobe, Adrian Mondescu – clape, Iulian Vrabete – bas

CEATA BLUE
In blues-ul romanesc a ales sa se axeze in zona dinamica a acestuia, cu deosebire spre partrea influentata de soul si funk.
Urca pe scena Sandu Albiter alaturi de Paul Negoita, care va incanta cu hituri de mare rezonanta ale bluesului international.

STONES FREE cu amfitrion FLORIN OCHESCU Pasiunea vieţii lui: chitara! Reprezentant de marcă al muzicii rock de la noi, este şi un apreciat compozitor. Alaturi de mari muzicieni Alex Tomasselli si Clopo realizeaza un proiect care aduce pe scena un sound blues original. Ca de fiecare data Florin Ochescu ne face sa vivram cu piesele cantate in mod absolut original blues.
Producător muzical a numeroase proiecte şi evenimente media, cunoscut realizator de emisiuni radio şi televiziune de profil blues, jazz şi rock, fondatorul Mike Godoroja&Blue Spirit

“Sunt un «trăitor» de vremuri fără reper de modă. Obişnuiesc să spun la început de an: A ÎNCEPUT DIN NOU ÎNCEPUTUL!
Prima formaţie din liceu, Phoebus, mi-a indus în tot organismul meu «virusul» spectacolului şi de atunci privesc lumea artei numai din prisma relaţiei directe cu publicul, fie în concerte, la radio sau la emisiunile de TV.

Nu sunt un colecţionar de muzică, deşi am o cantitate mult prea mare de discuri... nu sunt un tip ordonat, deşi mă ocup cu management cultural de mai bine de 25 de ani... am încă emoţii înainte de fiecare spectacol, deşi sunt pe scenă de mai bine de 30 de ani... nu cânt jazz cu toate că am o colecţie impresionantă şi promovez acest gen din primul an de facultate... îmi cinstesc prietenii cu grijă... nu sunt fan «obsedat» de nimic, deşi în fiecare zi în viaţa mea este loc pentru Led Zeppelin, Duke Ellington şi Sfinx...

După ce am terminat cea de a doua specialitate universitară, producţia de televiziune la CEUS-Paris, am realizat că această meserie de producător este fără prea mari sorţi de izbândă în domeniul cultural în ţara noastră. De ce? Pentru că nu se alocă suficiente fonduri şi mai ales nu se face loc pentru cei «chemaţi» pentru această zonă foarte creativă.

Obişnuiesc să întreb: «Să vă spun să trăiţi o mie dă ani?»... Uite vă spun: «Să trăiţi o mie de ani!»... dar dacă e puţin, dacă e totuşi prea puţin pentru toate planurile pe care ni le-am «plănuit» cu grija unui fulg de a se aşeza unde nu te aştepţi în căderea lui imprevizibilă, ca un vals în aer fără partener?
Dacă e totuşi mult prea puţin pentru toată eternitatea pe care ne-am acaparat-o la 19 ani, atunci când citind Rimbaud şi ascultând «Since I’ve been loving you», de exemplu, ne şi pregăteam pentru nemurire?

Cumva este greşit să limităm timpului accesul la viaţa noastră, la toate zilele, nopţile, coşmarurile şi gloria avute în doar câţiva stropi de ani. Să luăm măsuri aşadar, programând întâlniri şi conferinţe cu experţi în negocierea cu timpul.
Timpul ar trebui să se mulţumească doar cu ce i se dă şi să nu ceară nimic... nimic! Să stea liniştit acolo în curbliniaritatea lui, acolo departe de problemele noastre de sănătate sau de nunţile şi revelioanele cu care ne confruntăm frumos. Să nu se mai bage peste «carneţelul nostru de valsuri» în care ne-am notat cu grijă toate iubitele neatinse pe care le-am visat, adorat, aşteptat.

Timpul, nu că zic, dar spun... să stea acolo la el... acolo unde îi e locul şi să ne lase cu ameninţările lui puerile, cu ninsoarea anilor peste negrul-indian al părulului nostru frumos, lăsat liber, în plete dificile dar vânjoase.
Timpul... să stea la el acolo că noi avem treabă să vorbim cu bunicii noştri, bunici-templu pentru toate religiile pământului, să le sărutăm mâna părinţilor cu respectul şi dragostea cu care Hamlet îşi venera fantoma tatălui, cu copiii-îngeri transformaţi, fără să ni se ceară voie, de trecerea subită a anilor de şcoală, să îmbrăţişăm femeia cu recunoaşterea frumuseţii sale nepieritoare, Cătălina-minune inconştientă...

Iar noi, când avem «TIMP», să purtăm un chat elegant cu CREATORUL nostru: «Îmi dai un like la clipul vieţii mele?».”
Marius Mihalache este un cunoscut țambalist român. Interpret, compozitor, orchestrator revoluționează prin abordarea diferitelor stiluri muzicale. El interpretează la țambal piese ce pornesc de la muzica clasică, folclor, muzică romanes, jazz și ajung până la etno jazz.
Titlul recitalului este Săftița și este inspirat din folclorul românesc adus pe ritmurile balkanice. Este un mix de sintetizatoare psihedelice peste un țambal, caval și flaut, și alte instrumente clasice din folclorul românesc. Muzica tradițională românească combinată cu sonorități moderne face ca mesajul și esența folclorului nostru să fie transpuse într-un limbaj universal.

Cariera și afirmarea artistului Marius Mihalache confirmă încă o dată faptul că talentul nu cunoaște granițe. La 10 ani câștigă primul său premiu la Atena în Grecia, iar la 17 interpretează la țambal Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert și Mozart stârnind mii de aplauze la Scala di Milano. Urmează întânirea cu acela care îi va fi mentor, renumitul artist american Chick Corea, și i se oferă ocazia de a cânta în deschiderea unor concerte ale acestuia. Înregistrează alături de Gloria Gaynor și Nina Simone. De asemenea are o serie de colaborări cu Ovidiu Lipan Țăndărică, Steve Vai si Kitaro, precum și alți artiști cunoscuți pe plan internațional.

Hope Festival va avea loc în datele de 28 si 29 august 2020, ora 20.00 la Arenele Romane din București, biletele donatie putând fi achiziționate de la casa de bilete a salii de spectacol, de la Sala Palatului, Biroul A6, precum si online pe iabilet.ro.

Evenimentul face parte din Proiectul National Cultural “Arta contra drog” si “No drog revolution” desfasurat de catre CIADO impreuna cu Asociatia Culturala Dracula, si este un eveniment social, la care intrarea se face pe baza de bilet donatie.
Spectatorii vor primi la intrare materiale complexe de informare antidrog, care se adreseaza atat parintilor cat si tinerilor.