Femeia, eterna poveste

Teatrul Stela Popescu, București
Bd Tineretului 8-10
sâmbătă, 29 februarie, ora 19:30
Femeia, eterna poveste o poveste interbelică după un scenariu de Ema Stere. Mai multe detalii

Anii interbelici ai Bucureștiului au fost, asemenea fratelui mai mare, Parisul, anii unei descătușari, o perioadă pansament după un război care a răvășit lumea. Între doua conflicte mondiale, umanitatea a simțit nevoia sa își arate frumusețea, ba chiar sa o pună în vitrina posterității. Artiștii s-au întrecut în capodopere, femeile în eleganță, bărbații în rafinament, iar parfumul bucuriei de a trăi s-a răspândit în toată Europa. De atunci și pana astăzi, România și Bucureștiul nu au mai fost niciodată sub o asemenea lumina. Așa s-au născut nostalgiile, așa au apărut legendele, de aceea pofta de a respira, fie și într-un spectacol, aerul Micului Paris nu se va sfârși niciodată.

O bucatareasă și un chelner bârfesc pe terasa restaurantului "Leul și cârnatul". Intrebarea care nu își găsește, deocamdată, un răspuns este cine a ucis-o pe Tita Cristescu, Miss România anului 1926. Suntem, așadar, în plină perioadă interbelică, prin urmare muzica de dragoste acompaniază o ancheta a la Agatha Christie într-un București plin de frumuseți, dar și de mistere. O poveste adevărată, o cutie cu bomboane cu aromă de migdale, un chelner mare amator de epigrame, un bucătar de la Paris și multă lume bună. Un București așa cum doar poveștile îl mai pot aminti, pe scena Teatrului Stela Popescu.

O seară de desfătări muzicale și dueluri spirituale se transformă încet în seara plină de suspans al dezlegării unei intrigi polițiste, spre a sfârși într-o farsă ce lasă totuși o umbră de îndoială, ce poate provoca în sufletul și mintea spectatorului curiozitatea de a răsfoi, după spectacol, prin istoriile Bucureștiului, de a regăsi imaginile sale în nuanțe de sepia și oamenii săi cu poveștile lor pasionale.

Distribuție:
Maria - Ana Maria Ivan
Pavel - Cristian Neacșu
Monsieur Jacques - Sorin Aurel Sandu
Domnișoara Dorothea - Crina Matei / Irina Cărămizaru
Maestrul Dorel - Daniel Filipescu
Gicuțu - Viorel Păunescu

Instrumentiști:
Gabriel Stănescu - vioară
Ionuț Preda - acordeon
Raul Kusak / Alexandru Burcă - pian

Balerini:
Andrei Dogaru
Alexandra Dogaru
Ștefan Rebeja
Silvia Maurițiu
Cristina Marin
Ioana Petric

Regie – Attila Vizauer
Scenografie – Anca Albani
Coregrafie – Ioana Macarie

Nerecomandat copiilor sub 16 ani

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.