Descoperă Sinaia – oaza de linişte a Familiei Regale

Online, Romania
sâmbătă, 16 ianuarie, ora 11:00
Te invităm la o călătorie virtuală prin Sinaia, să afli povestea palatelor regale, a parcurilor şi a clădirilor de patrimoniu din acest oraş. Vom descoperi împreună ce activităţi recreative practicau membrii familiei regale, ai aristocraţiei şi localnicii. Descoperi ce personalităţi culturale erau îndrăgostite de această oază de linişte, ce activităţi se organizau la Cazinoul din Sinaia sau care erau sporturile de iarnă care se practicau aici. Mai multe detalii
Lector Anita Sterea
Data 16 ianuarie 2021
Ora 11:00
Număr ateliere     1
Tip Teoretic
Varsta Minimă 14 ani
Cost 60 de lei
Evenimentul va avea loc online.  
 
Cum? Dupa achitarea biletului vei primi pe mail un buton de "Vezi Online" cu ajutorul căruia te vei putea conecta la eveniment, la data si ora stabilita. In prealabil descarcă aplicația Zoom (pe telefon sau pe computer).  
 

Sinaia era un orăşel cochet de munte care s-a dezvoltat odată cu apariţia reşedinţei de vară a familie regale, Palatul Peleş. Familia regală a atras spre meleagurile de pe Valea Prahovei aristocraţia bucureşteană care a început să cumpere teren şi să-şi construiască vile de vacanţă în stiluri arhitecturale diverse. Sinaia te va surpinde mereu cu o îmbinare armonioasă între sport şi viaţă culturală, între spiritualitate şi monarhie.

Dacă iei străzile Sinaiei la pas, ca să-i cunoşti mai bine istoria, vei descoperi casa în care a locuit compozitorul George Enescu, vei admira superbul Casino, de la început de secol XX, astăzi foarte frumos restaurat şi pus în valoare, vei descoperi proprietăţile unor familii ca Oteteleşanu sau Socolescu şi vei păşi pe peronul gării proiectate de Duliu Marcu, clădire ce a fost martor la atâtea evenimente istorice.

Sinaia este vizitată de Împăratul Franz Joseph în 1896. Sinaia este locul unde sporturile de iarnă îşi fac apariţia. Tot acolo, vara, Capşa îşi ridica un pavilion în parcul Ghica, pentru a asigura servicii ca în Capitală celor ce se mutau la Sinaia pe perioada verii.

Pe parcursul evenimentului se vor folosi materiale de arhivă şi contemporane.