Exclusiv pe iabilet.ro

Conace si vin - Prahova

sâmbătă, 11 iulie '20, ora 10:00
Aceste constructii fabuloase arhitectural, nu de demult case boieresti, resedinta unui ispravnic, subprefect, a unui vizir sau chiar unui pasa, astazi un popas frumos pentru turele nostre culturale, o oaza de linsite si istorie uitata. Mai multe detalii

Conacul este resedinta boierilor de odinioara sau a marilor mosieri, de obicei amplasat in centrul marilor proprietati si inconjurat de casele muncitorilor agricoli.

Fiecare dintre ele are o poveste frumoasa, o istorie si uneori mituri ori legende, adevarate sau nu. Mergem pe urmele istoriei si incercam sa aflam de la ghizii caselor boieresti cat mai multe informatii.

Sambata avem o cursa inedita cu 3 obiective fantastice, daca punem la socoteala ca in curtea celul de al doilea se afla si o expozitie de fotografie veche, o tura de peste 5 ore legata de, istorie, cunoastere, plimbari si voie buna.

    1. Conacul Pana-Filipescu – Important monument istoric, amplasat pe Drumul Voievozilor, conacul, exemplar remarcabil al arhitecturii civile, bijuterie a stilului tradiţional românesc. În beciul conacului pot fi vizitate expoziţii de arheologie -bunuri culturale mobile, descoperite în timpul lucrãrilor de restaurare, aferente primei faze de construire a conacului; momente din activitatea agricolã a zonei ilustrate prin obiecte tradiţionale pentru lucratul pãmântului, o expoziţie lapidarium care cuprinde cruci si pietre funerare, capiteluri și ancadramente bogat decorate, sculptate în piatrã.

    2. Conacul Bellu – o bijuterie arhitecturală a zonei și un loc încărcat de istorie. Vizitarea Conacului Bellu este o idee excelentă pentru o zi de weekend cu soare. Vom găsi un patrimoniu de artă plastică și decorativă, țesături, unelte, covoare românești din secolul al XIX-lea, fotografii, cărți rare în ediții de lux, picturi din secolul al XIX-lea, mobilier stil din diverse epoci, artă orientală și arme de colecție.

    3. Degustare Crama Metamorfosis – ne continuam drumul prin istorie si mergem catre Crama Metemorfosis din Valul Sapat pentru o desgustare de 5 sortimente de vin (alb, rose si rosu). Istoria cramei este una scurta in Romania, insa familia Antinori cea care a cumparat vie in Dealul Mare si acum produce vin aici, se afla la cea de a 26 a generatie de producatori de vin, inceputurile datand din secolul al XII – lea.

  • Plecare: 10.00 Piata Victoriei – parcarea de langa Muzeul Antipa.
  • Sosire  : 19.00 Piata Victoriei
  • Include: transport microbus – 7 persoane, apa, ceai, cafea, produs patiserie, degustare 5 sortimente vin (Viile Metamorfosis, Coltul Pietrei, Cantvs Primvs), branzeturi si carnuri afumate, mere si nuca.
  • Optional: Pranzul, servit la unul dintre restaurantele din apropierea cramei.
  • Nr locuri: 7


Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.