Pepiniera: Rockabella & Melting Dice

Expirat Halele Carol, București
Strada Doctor Constantin Istrati 1, București 040542
marți, 3 decembrie '19, ora 20:00
Pepiniera: recolta nouă. Pe 3 decembrie, cu Rockabella și Melting Dice. Mai multe detalii
În România avem pământ fertil în care crește mai orice. Oferta e însă mare, oamenilor le e greu să aleagă, și de multe ori recolta muzicală rămâne neculeasă.
În același timp, ne-am convis că lăstarii sunt o sursă bună de energie sub formă de riff-uri, refrene și sonorități percutante.
 
Așa că, am pregătit o nouă recoltă. Pe 3 decembrie, cu Rockabella și Melting Dice
 
Curajoasă și extrovertită, dar în același timp fragilă și sensibilă, muzica celor de la Rockabella explorează natura umană prin contrastele mereu-schimbătoare dintre lumină și întuneric, conexiune și distanță, sunet și liniște.
 
Rockabella este o trupă de indie rock din București, creată în jurul solistei și compozitoarei Teodora Moroșanu. Rockabella alternează influențe art rock, alternative și progressive-rock dar surprinde cu inflexiuni neo soul, industrial și electro.
 
Concertele lor sunt experiențe intense de sunet, lumină și culoare, Teodora dezvăluind publicului poveștile intime și complexe ale cântecelor ei.
 
Rockabella a lansat la începutul lunii februarie albumul concept ”Clarobscur” care parcurge linia fină dintre lumina și întunericul nostru interior.
 
Cele 10 cântece de pe album explorează suprapunerile conceptelor de libertate și captivitate, iubire și ură, viață și moarte. Fiecare cântec are propria lui poveste însă ele par să se fi născut dintr-un nucleu comun: co-dependența dintre lumină și întuneric. Nu putem înțelege lumina fără să cunoaștem întunericul.
 
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0GTs20ogF4tJ3sPDaFlpZq
 
Muzica Melting Dice poate fi numită rock alternativ, dar nu e doar atât; timbrul vocal și interpretarea lui Bogdan te-ar putea duce într-o zonă grunge, cu vibe-uri dinspre anii ’90, în timp ce inflexiunile metal din riff-urile de chitară sună modern, abraziv, completând fundamentul oferit de versurile enigmatice. În 2017 trupa a lansat albumul de debut ”Cord Cablu Creier” printr-un turneu național de promovare.
 
Materialul conține zece piese, compoziții proprii ale trupei, compuse în perioada 2014 - 2016. Înregstrările s-au făcut în studioul propriu, iar partea de mix, master și producție s-a realizat la Firstline Studio în Italia, producător fiind Alex Marton, cel care semnează și producția discurilor Robin and the Backstabbers.
 
Firul roșu care leagă cele zece piese de pe album este dat de lupta internă dintre pasiune și rațiune. Versurile vorbesc despre experiențele trăite până la acest moment de către cei patru membri, dar și despre cele mai simple lucruri pe care le văd în jur și îi inspiră, indiferent că este vorba despre un tată și o fiică ce mânânacă împreună o înghețată sau despre un bunic ce meșterește la prima lui mașina în fața blocului.
 

 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.