Tusnad Gastro Blues Fest

Terenul de fotbal Baile Tusnad, Tușnad (Harghita)
str. Ciucas nr. 66
14-16 mai
Destinația ecoturistică Băile Tușnad și împrejurimile vă invită la Tusnad Gastro Blues Fest #2, ce se va desfășura în perioada 14-16 mai 2021 în mica stațiune Băile Tușnad. Un eveniment inițiat de Organizația GeoEcologică ACCENT, în colaborare cu Primaria Băile Tușnad. Aflat la a II-a ediție, Tusnad Gastro Blues Fest are ca scop promovarea atât a muzicii blues, cât și zona ca destinație de ecoturism și gastronomia locală. Mai multe detalii

Chiar dacă aceste vremuri par setate să ne învețe că nu există certitudini iar regulile se schimbă de la o zi la alta, noi am refuzat să lăsăm visul care înseamnă Tusnad Gastro Blues Fest să moară! Ne încăpățânăm să vă oferim experiențe muzicale și culinare unice, incurajați fiind de avalanșa de reacții pozitive la adresa primei ediții. Prin urmare, artiștii, partenerii și întreaga echipă își unesc forțele din nou pentru ca #TusnadGastroBluesFest să continue și în 2021.

 

MUD MORGANFIELD este capul de afiş al afiș al celei de-a doua ediții. Larry „Mud” Morganfield este primul născut al celebrului bluesman american, MUDDY WATERS aka McKinley Morganfield. O a doua premieră pentru România este prezenţa în festival a chitaristului britanic, MARCUS BONFANTI. Headlinerul zilei de 15 mai 2021 are o bogată carieră solo, iar din 2014 l-a înlocuit pe Joe Gooch în faimoasa trupă TEN YEARS AFTER. A treia premieră străină sunt JUMPING MATT & HIS COMBO din Ungaria. Mátyás Pribojszki aka JUMPING MATT este unul dintre cei mai buni solişti la muzicuţă şi un foarte bun vocalist. "Matyas is an impressive virtuoso harmonica player and has an original style. He also has a very nice singing voice, and his band kicks the ass of many US bands!" (Rick Estrin - USA).  Ei îl vor avea invitat pe experimentatul chitarist, A.G. WEINBERGER.

 

A doua ediţie a festivalului ne oferă şi noi surprize româneşti. Ne ținem de promisiunea de a invita în fiecare editie tineri artiști talentați, aflați la început de drum, iar în 2021 rolul ii revine brașoveanul Watzzy (Watzatka Robert), care vine cu un proiect nou ce suntem siguri ca se va ridica la înălțimea asteptarilor! Salutăm prezenţa în festival a talentatei chitariste Roxana Stroe, fiica regretatului toboşar constănţean, Corneliu Stroe (Foxy Lady Band). Duetul Blue Monday Ministers, compus din Cătălin Tzetze RădulescuşiMihai Melinescu, ne va purta în arhaica origine a bluesului acustic. Noua senzaţie a bluesului timişorean, trioul AxiS, este invitatul ultimei zi de festival. Alt grup celebru al anilor ‘90, Quo Vadis, va ajunge în formula Farkas László, Kiss Attila, Teodor Pop și Borbély Szilárd. THE GAMBLERS trupa din Sr. Mitrovica - Serbia, vor interpreta un stil variat și unic de soul cu rhythm & blues infuzat cu swing. Remarcabile trupe bucureştene, Baicea Blues Band (George Baicea, Cătălin Răsvan şi Nicu Georoiu), Oxigen (Bogy Nagy, Eugen Caminschi, Gelu Ionescu şi admirabila lor secţie ritmică, Mugurel Deaconescu şi Lucian „Clopo” Cioargă) şi BluesCore (Raul Kusak, Hanno Höfer şi americanu’ Liviu Pop) au în componenţa lor muzicieni cu personalitate, rutinaţi ai scenei noastre de blues, care vor întregi spectacolul bluesistic de la poalele Pietrii Şoimilor.

Sursa: Arta Sunetelor

 

DETALII ABONAMENTE | BILETE:

Prețul unui abonament achiziționat presale până pe 15 ianuarie 2021 este de 195 lei, după această dată prețul abonamentelor va crește la 225 lei. Bilete de o zi se vor putea achiziționa la pretul de 95 lei, dar numai la intrare și doar în cazul în care nu se epuizează numărul de abonamente puse la vânzare online.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco,  Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara. 

Eveniment organizat cu respectarea tuturor normelor legale de prevenție stabilite de autorități în  contextul pandemiei COVID-19 și aflate în vigoare la data desfășurării. Programul propus poate suferi modificări în funcție de context...

______________________________________________

 

REDESCOPERĂ! – valorile naturale și culturale…
GUSTĂ! – din preparatele tradiționale…
ÎNCEARCĂ! – activități și evenimente ce oferă trăiri autentice…
din destinația ecoturistică Băile Tușnad și împrejurimile

Sub brandul DESCOPERĂ ECO-ROMÂNIA, Băile Tușnad și Împrejurimile face parte din cele 7 destinații de ecoturism ce ofertă numeroase produse și servicii care sunt disponibile pentru iubitorii de natură și experiențe autentice, cum ar fi mișcarea în aer liber sau mâncarea tradițională.