Domeniul STREHAN este un proiect nou în domeniul ospitalității situat în Gura Vadului, satul Tohani, în renumita regiune viticolă Dealu Mare.
În cadrul evenimentului va avea loc, de asemenea, inaugurarea oficială a Domeniului STREHAN, gazda festivalului, ce marchează renașterea acestui loc cu o poveste impresionantă începută cu mulți ani în urmă, în perioada interbelică. El își deschide astfel porțile pentru pasionații de enoturism, dar și pentru amatorii de experiențe inedite, pentru a descoperi un concept cu totul nou în domeniul ospitalității în regiunea Dealu Mare, ce urmează a fi finalizat pe parcursul următorilor 2 ani. Proiectul include un conac din perioada interbelică, aflat acum în proces de renovare, care va oferi servicii de cazare - Conacul Eglantina și Crama STREHAN, cramă ce își propune să aducă pe piața din România o gamă de vinuri mai apropiate de caracteristicile Lumii noi, cu vinuri fructate, parfumate, și, nu în ultimul rând, o locație pentru organizarea de evenimente - Hambarul Târgovețului, dar și alte opțiuni de agrement.
Caravana Jazz Manouche – Emy Drăgoi, de la legendă la secolul XXI
Concertul de muzică de jazz va fi susținut de Caravana “DJANGO” - Gypsy Jazz ManouChe” - EMY DRĂGOI, care aduce în atenția publicului genul muzical Jazz Manouche cu o istorie şi un parfum aparte, într-o formulă vocal-instrumentală specială.
Alături de Emy Drăgoi și orchestra Jazz Hot Club România, colaboratoare în acest proiect sunt actrițele Anca Sigartău și Aylin Cadâr.
DJANGO a impus un ritm, “swingul”, ce avea să marcheze o epocă întreagă a Parisului interbelic.
Din repertoriul acestui proiect, nu vor lipsi teme nemuritoare, precum "Minor Swing", "Daphne", "Belleville", "Djangology", "Swing '42" și "Nuages", devenite piese standard în muzica de jazz.
Gazda evenimentului va fi PAVEL BARTOȘ, unul dintre cei mai iubiți și carismatici actori și prezentatori de televiziune.
Arome STREHAN în vie cu Chef Vasile Nicolae
Evenimentul va fi marcat de o experiență culinară memorabilă oferită de Chef Vasile Nicolae care a creat un meniu special ce combină ingrediente de calitate cu arome inedite, valorificând rețete și ingrediente locale.
Nu vor lipsi antreuri, platoul somelierului, gustări tradiționale dar și iepure la ceaun, pastramă de berbecuț sau sarmale muntenești. Desertul ne amintește de rețetele de odinioară de alivancă si scovergă muntenească.
Meniu
Platou măcelărie antică - Prosciutto crudo, Salam cu mucegai Napoli, Mortadella cu fistic, Salam uscat Spianata
Platoul somelierului - Selecție de brânzeturi fine și maturate, fructe confiate și migdale coapte
Platou terroire - Selecție de produse tradiționale muntenești asortate cu legume de sezon
Gustări - Roșii uscate, marinate, măsline, salată de anghinare, chec uscat cu costiță, telemea și verdețuri de sezon si multe alte bunatați pregatite de Chef bucatar
Iepure la ceaun în sos alb cu arpagic și măghiran asortat cu piure de rădăcinoase
Sarmale muntenești gătite în tihnă la foc de lemne
Pastramă de berbecuț la ceaun cu mămăligă coaptă, stropite cu vin roșu de STREHAN
Gogonele, castraveciori, varză, conopida, morcoveiși multe alte legume murate asortate
Alivancă cu dulceață de aguridă Hambarul Targovetului
Scovergă muntenească de la STREHAN pregatită live de Tanti Lenuța dupa rețeta de odinioară
- Wine Tasting cu Somelier Andrei Orbeșteanu
Seara va fi înnobilată cu o degustare de vinuri din Crama STREHAN, gamă recent lansată pe piață.
Veți avea ocazia să fiți printre primii care degustă vinurile Cramei STREHAN, vinuri cu calități alese ce întruchipează bogăția pământurilor din Tohani și iscusința oamenilor săi.
Somelierul Andrei Orbeșteanu a făcut cursuri de specialitate în California (Napa Valley), Africa de Sud (Stellenbosch) si fost președintele Organizatiei Somelierilor din România între 2019 și 2023 fiind Cavaler al Vinului Ordinul European O.E.V.E - ORDO EQUESTRIS VINI EUROPAE, asociație fondată în secolul al XIII-lea în orașul liber Eisenstadt (Austria).
A la Marzocco Cofee Experience in the Vineyards
O masă copioasă se încheie cu o cafea... de clasă. Iubitorii de cafea vor putea experimenta nivelul superior de calitate în prepararea cafelei, oferit de La Marzocco.
La Marzocco este un producător de renume mondial de mașini de cafea de înaltă calitate, cu sediul în Florența, Italia. Compania a fost fondată în 1927 și este cunoscută pentru inovația sa în domeniul espressoarelor comerciale și pentru implicarea activă în comunitatea cafelei de specialitate. Prezența lor în România se face simțită prin Artisan Coffee Gear, distribuitor și furnizor specializat în echipamente pentru cafea de înaltă calitate, dedicat în special pasionaților de cafea și profesioniștilor din industrie.
Suntem bucuroși să împărtășim cu tine magia renașterii acestui loc și abia așteptăm să te întâmpinăm la Domeniul STREHAN!
- Pe lângă voie bună și chef de petrecere, vă recomandăm să aveți o ținută comodă și haine potrivite unei seri de toamnă.
- Se poate opta pentru bilet ce include și transport București-Domeniul STREHAN și retur, distanța de parcurs 90km.
Copiii sub 12 ani au accesul gratuit.
Termeni si conditii transport
Pe parcursul desfasurarii curselor nu se consuma bauturi alcoolice, substante stupefiante si nu se fumeaza in mijloacele de transport. In cazul comportamentului necuvenit al pasagerului/pasagerilor, conducatorul auto poate anunta autoritatile competente si/sau poate impune pasagerilor recalcitranti sa coboare din autocar.
Pasagerii sunt raspunzatori pentru continutul bagajului personal.