Something For The Core Fest VIII

Club Fabrica & B52, București
str. 11 iunie 50
6-7 septembrie '19
Something For The Core este un festival dedicat muzicii hardcore, punk și metal, care are loc anual. Anul acesta are loc cea de-a VIII-a ediție a evenimentului. Line-up-ul festivalului este internațional, cu un program susținut totuși, în cea mai mare proporție de trupe din scena locală. Mai multe detalii

Vineri, 6 Septembrie  @ B52

18:00 - 18:35 // T

Vineri, 6 Septembrie  @  Fabrica

18:40 - 19:15 // W3 4R3 NUM83R5

20:00 - 20:35 // Avoid Humanity

21:20 - 22:10 // Breathelast.

23:00 - 23:50 // Clitgore

00:00 - 00:50 // For The Wicked

01:15 - 01:50 // TBA

02:15 - 02:50 // Take No More

03:15 - 04:00 // Ropeburn

 

Sâmbătă, 7 Septembrie @ B52

18:00 - 18:35 // Nevergoinghome

19:20 - 20:05 // Slicer

20:40 - 21:15 // Flesh Rodeo

22:20 - 22:55 // I Stared into the Forest

23:00 // Psychedelicious Party

 

Sâmbătă, 7 Septembrie @ Fabrica

18:40 - 19:15 // BROND

20:00 - 20:35 // Asemic

21:20 - 22:10 // Adrestia

23:00 - 23:50 // Valerinne

00:00 - 00:50 // Them Frequencies

01:15 - 01:50 // VVVLV

02:15 - 02:50 // Dirtigluu

 

Adrestia este o trupă crust-punk din Suedia. Aceștia aduc în prim-plan ideea de realitate, iluzie și utopie, exteriorizate prin pasaje d-beat și un sound old school death metal tipic suedez. Din punct de vedere liric, Adrestia scoate în evidență timpurile în care trăim, libertatea pe care ne-o dorim, conflictele și dictatorii, religia și fundamentaliștii. Primul lor material discografic a fost înregistrat în 2016, iar 2017 a fost anul lansării LP-ului The Art Of Modern Warfare care poate fi ascultat integral pe platforma Bandcamp (https://adrestia.bandcamp.com/releases). În anul 2017, aceștia au lansat un split împreună cu renumita trupă Martyrdod, intitulat "In Solidarity With Rojava", pentru a susține organizațiile kurde din Rojava.

Asemic este o trupă de progressive metal din București, România. Trupa a fost fondată  la sfarștul anului 2013 din dorința de a crea un mediu benefic introspecției și stimulării imaginației. Astfel, Asemic sunt creatori de poveste auditivă bine structurată. Asemic este o trupă instrumental-jazzy completată de chitara djent. Piesele celor de la Asemic sunt dinamice și schimbă energia pe minut ce trece, aducând un plus cu fiecare riff, de la liniștea jazz-ului, la suspansul progressive sau sound-ul djent apocaliptic. Materialele discografice pot fi ascultate si cumpărate de pe platforma Bandcamp (https://asemic-official.bandcamp.com/).

AXEZ este o trupă hardcore-punk din Varna, Bulgaria. Aceștia introduc și îmbină pasaje groove metal cu rapcore dând un sound general destul de hardcore, autentic, dar si o energie specială dată de breakdownuri sick și agresive. Primul lor album a fost creat în anul 2016 și lansat în 2017. Acesta poate  fi ascultat integral pe platforma Bandcamp (https://axez.bandcamp.com/releases)  dar și pe Youtube (https://www.youtube.com/playlist?list=PLpn0AvV-yCxP93o0C4HtGKI-t6MWfNchA). Deși aceștia vin cu un stil modern și unic, se pot regăsi in influențele lor de bază din trupe cunoscute precum Sepultura sau Suicidal Tendencies.

Avoid Humanity este un proiect nou, fondat în 2017 în București, România. Proiectul a pornit de la ideea  omului care poate să „meargă departe” atunci când încearcă să evite interacțiunile umane. Responsabilitățile de zi cu zi și contactul cu realitatea îi determină pe membrii trupei să reflecteze asupra corupției, indiferenței, imoralității, urii, sărăciei, furiei și asupra a tot ceea ce este incorect, ulterior transpunând toate aceste gânduri într-un proiect cu sound heavy și sumbru. Prima apariție în online a avut loc în luna aprilie a anului 2019 și a fost însoțită de o piesă pe care o puteți vedea pe Youtube (https://www.youtube.com/channel/UCiuuiP3eh9uAe71VjUm2k5Q).

Breathelast este o trupă alternative metal care a luat naștere în 2010, în București. Până în prezent aceștia au lansat cinci albume, din care unul este un split realizat împreună cu trupa Cap De Craniu în anul 2016. Toate albumele pot fi ascultate și cumpărate de pe platforma Bandcamp (https://breathelast.bandcamp.com). Trupa își găsește influențele în trupe ca Breaking Benjamin, Parkway Drive, I Killed The Prom Queen, Avenged Sevenfold, Between The Buried And Me, August Burns Red, Protest The Hero sau The Ocean.

BROND este o trupă math rock DIY din Sofia, Bulgaria, fondată în 2012. Trupa îmbină elemente din rock, stoner și punk-rock. La nivel liric, Brond abordează, pe primul lor album, teme precum implicațiile sociale pe care le presupune traiul într-o țară post-comunistă și lăcomia oamenilor. În anul 2018, trupa a scos un debut LP intitulat “Graveyard Campfire” inspirat de cazurile de auto-implementare care au avut loc în 2013-2014 în Bulgaria. Principalele influențe care stau la baza proiectului sunt trupe ca Baroness, Fugazi, Pulled Apart By Horses, Melvins. Albumele pot fi ascultate pe platforma Bandcamp (https://brondriffs.bandcamp.com/)

Clitgore este o trupă gore-grind din Transilvania, România, formată din 3 membri (Ela- bass/vox, Balazs- drums, Calin- guitar/vocals). Aceasta a fost fondată în 2007 de către Ela (ex. Necroville) iar din anul 2009 a început să performeze live. Convingerile care stau la baza proiectului sunt DIY și împotriva comercialului. Acestea sunt exprimate prin linii de bass și chitară agresive (Brutal) dar și blastbeaturi rapide. Cu un istoric de peste 10 ani, Clitgore nu a activat numai pe scena românească de grind (Rockstadt Extreme Fest) ci și pe cea internațională, prin participarea la festivaluri precum Obscene Extreme (Cehia) sau PornoGoreGarri (Es). Aceștia au împărțit scena cu trupe ca Extreme Noise Terror, Master și multe altele. Cu o discografie de peste 11 albume, aceștia fac parte din Gore House Productions (USA), iar albumele pot fi ascultate integral pe Bandcamp (https://gorehouseproductions.bandcamp.com/album/stories-of-a-bloody-clit)

Coins As Portraits este o trupă grindcore din Brașov, România. Trupa a fost fondată încă din 2006 iar primul lor album a fost înregistrat în anul 2011. Acesta poate fi ascultat pe Bandcamp (https://coinsasportraits.bandcamp.com/ ). Aceștia se auto-proclama “fake grindcore” din cauza disonanței și stilului neconvențional de compunere a pieselor, rar întâlnite în metalul traditional.  Coins As Portraits abordează subiecte ca natura umană, control, timp, lecții de viață, greșeli, șanse, conștință și solipsism.

Dirtigluu este o trupă shoegaze-punk din București, România, fondată în 2018. Trupa îmbină emo punk-ul cu secvențe noise și voce screamo. Până în prezent aceștia au susținut trei concerte și au înregistrat o piesă intitulată “Toxic” care poate fi ascultată pe platforma Bandcamp (http://dirtigluu.bandcamp.com)

Flesh Rodeo este o trupă alternative metal fondată în anul 2010, în București, România. Trupa îmbină muzica progressive și pasaje experimentale care dau un aer melancholic pieselor, urmate de secvențe metalcore pline de energie care lasă haosul să se destăinuie. Principalele subiecte abordate la nivel lyric sunt frica, liniștea, așteptările, consumatorii și societatea, politicieni, oameni ca un întreg, și așa cum o spune și ultimul lor album “lucrurile care nu se vor imbunătăți niciodată”. Materialele discografice pot fi ascultate și cumpărate integral pe platforma Bandcamp (https://fleshrodeo.bandcamp.com/)

For The Wicked este o trupă din Cluj-Napoca, Transilvania, auto-descrisa ca si trupa „fake metal”, neputand fi asociați cu un subgen concret al metal-ului. Au desfășurat si un turneu european sub acest nume. Aceștia îmbină elemente metalcore, hardcore și djent, modern metal, cu alternativ-ul anilor 90 dar si beat-uri trap.  Imediat după primele apariții aceștia au primit premii ca de exemplu: „Best Metal Newcomer 2015 - Metalhead Awards”, marele premiu – “Posada Rock 2015” și premiul "Low5Bass" Studio - Gbob 2015. Primul lor album intitulat II , a fost lansat în 2016 și poate fi ascultat pe platforma Bandcamp (https://weareforthewicked.bandcamp.com/).

I Stared Into the Forest este o trupă metallic hardcore din Brașov, România. Cu o bază puternic consolidată și influențată de convingeri DIY, iubire față de libertate și ură față de discriminare, I Stared Into the Forest transmite și scoate în evidență toate aceste principii printr-un mix screamo și metallic math hardcore. Aceștia au lansat până în present două EP-uri care pot fi ascultate, cumpărate și descărcate integral de pe platforma Bandcamp (https://istaredintotheforest.bandcamp.com/). Printre principalele influențe care au dus la fondarea și dezvoltarea acestui proiect se numără: pg. 99, Converge, Celeste, Isis, Defeater, Neurosis, Pig Destroyer sau Reversal Of Man.

Nevergoinghome este o trupă de metalcore fondată în București, România. Trupa îmbină pasajele melodice, experimentale, cu secvențe hardcore pline de energie și putere din care rezultă în final un post-hardcore modern predominat de breakdown-uri intense dar și voce clean. Materialele discografice pot fi ascultate integral și cumpărate de pe platforma Bandcamp (https://nevergoinghome.bandcamp.com/ ). Principalele influențe musicale ale trupei sunt Tesseract, Architects, Thrice, Rival Choir, Northlane.

Ropeburn este o trupă hardcore/sludge din București, România, care a luat naștere în martie 2014. Aceștia reușesc să redea prin muzica sludge și punk sentimentul de superficialitate al umanității. EP-ul lor, “Boundaries of Self Indulgence”, aduce în prim-plan ideea de viață și control, vise și emoție, descoperire și religie, traume și agresiune. Acesta poate fi ascultat și cumpărat integral de pe platforma Bandcamp (https://ropeburnro.bandcamp.com/releases). Principalele influențe și trupe de la care a pornit proiectul sunt: Mastodon, Isis, Cult of Luna, Converge, Amenra, Code Orange, The Ocean. Ropeburn au deschis concertele mai multor trupe precum: Zatokrev, Hexis, Implore, Eaglehaslanded, The Arson Project.

Slicer este o trupă de blackened-punk cu influențe  thrash din București, Romania. Trupa a fost fondată în anul 2017 și se remarcă prin puternice influențe rock n roll la nivel instrumental dar și liric. Conceptele care se regăsesc în muzica lor sunt iubirea, întunericul, frica, moartea sau descompunerea. Aceștia au lansat două demo-uri în anul 2017 care pot fi ascultate integral pe platforma Bandcamp (https://slicer.bandcamp.com/?fbclid=IwAR0Gt_O2QGNVumlu4m5tj0_fm0HmAqtqfSRkbFzUBEtS5JUFBNyjy5Edrxg).

Take No More este o trupa de hardcore din București, România. Creatorii unei mișcări hardcore-punk, Take No More se regăsesc în convingerile DIY și aduc o energie specială în performanțele live. Trupa a fost fondată în anul 2014 și a activat constant până în anul 2017, când au hotărât să pună punct activității. În anul 2018 au revenit pe scenă sub o altă formulă. Tot în anul 2017 aceștia și-au lansat piesa Pay To Suffer pe platforma Bandcamp (https://0331records.bandcamp.com/track/take-no-more-pay-to-suffer?fbclid=IwAR2ltq2aLCZOotrsZ5FoVY469EbsKEPiV9REeqHPvW5Ip08PrmAxMb4DVrU).

TBA este o trupă melodic hardcore formata in ianuarie 2015 în București, România. Aceștia prezintă un amestec inegal de punk, hardcore melodic, pop-punk și post-rock cu influențe de la trupe precum Lagwagon, Title Fight, Gnarwolves, NOFX, Explosions in the Sky.  Simțul DIY se remarcă prin mentalitatea generală care se învârte în jurul ideii de a nu aștepta să se întample ceva în exterior ca să poti face ceva cu adevărat (a nu aștepta până găsești numele perfect, a nu aștepta să ai mai mult de o piesă, a nu aștepta până piesele sună perfect pentru a le putea cânta, a nu aștepta de la cineva să îți ofere un record deal). În anul 2016, TBA a lansat primul EP Evenings și în 2018 al doilea album intitulat Its Something. Ambele materiale discografice pot fi ascultate pe platforma Bandcamp. Până în prezent aceștia au avut multe concerte și un mini-turneu internațional.

Them Frequencies este o trupă sludge-hardcore care a luat naștere în 2010 în Bulgaria. Them Frequencies combină riff-uri slow de grind-blues, pasaje sludge și metallic hardcore care oferină trupei un sound heavy, dark și haotic. Din punct de vedere liric, aceștia abordează teme precum controlul ca rezultat al dorinței perfecțiunii, moartea spiritului omului din cauza muncii 9 to 5, libertate, regret, vis, putere și minciună. Până în prezent aceștia au lansat două albume care pot fi ascultate și cumpărate integral de pe platforma Bandcamp (https://themfrequencies.bandcamp.com).

Tourist este proiect de melodic hardcore compus din membrii activi in alte trupe precum Zero Fox Given, Take No More sau Dirtigluu. Trupa Tourist isi sapă propria cale iar cu cât lucrează mai mult la ea, cu atât toti isi vor da seama ca nu pleaca nicăieri, invârtindu-se intr-un cerc infinit.

Valerinne este o trupă de post-rock din București  formată din trei membri. Înainte de toate, din punct de vedere al live performance-ului, Valerinne este o experiență ambientală, noisy, creatoare de imagini mentale, o trupă instrumentală, fără niciun fel de influență transmisă la nivel liric. Direcția conceptuală dată de către ei vine pe calea sound-ului atmospheric, dark-dramatic, plin de emoție, care te duce pe culmile imaginației propria. Începând cu anul 2012, Valerinne a lansat 7 albume care sunt disponibile pe platforma Bandcamp (https://valerinne.bandcamp.com/ ), au susținut un turneu european împreuna cu trupa Environments și au împărțit scena cu trupe ca Amenra, Rosetta sau North. Principalele influențe și artiști care i-au inspirat sunt The Cure, Isis, Rosetta sau Slowdive.

VVVLV este o trupă de sludge din Timișoara/Cluj. Influențată de orientări anarhiste și DIY, trupa vorbește despre societate, capitalism, control și putere, lipsa compasiunii și individualitate, iar o parte din referințele lirice care stau la baza muzicii lor sunt, spre exemplu, mitologia greacă sau revoluția franceză, Primul lor material discografic este un split realizat împreună cu Void Forger în anul 2016 (https://vvvlv.bandcamp.com/album/vvvlv-void-forger-split), iar în anul 2017 aceștia au lansat un album de 5 piese care poate fi ascultat integral pe platforma Bandcamp (https://vvvlv.bandcamp.com/album/vvvlv).

Visions of Madness este o trupă hardcore-punk din București, formata în anul 2015. Trupa îmbină elemente hardcore-punk cu pasaje sludge. Albumul celor de la Visions of Madness a fost lansat în 2016 și poate fi ascultat pe Bandcamp (https://visionsofmadness.bandcamp.com/album/vertigo-ep). La baza pieselor stau influențele trupelor His Hero Is Gone, Hexis, Trial, Pig Destoryer, Punch, Full of Hell și multe altele.

W3 4R3 NUM83R5 este o trupă metalcore din Brașov, România, fondată în anul 2014. Aceștia vin cu o abordare muzicală melodică, riffuri groovy și breakdownuri catchy acompaniate pe alocuri de FX samples. W3 4R3 NUM83R5 reprezinta intr-un fel continuarea fostului proiect Deliver The God prin prisma faptului ca in trupa sunt 3 fosti membri care au continuat sa performeze sub numele de W3 4R3 NUMB3R5. Trupa a sustinut peste 15 concerte de club si la festivaluri cunoscute (Rockstadt Extreme Fest, Magura Wave Festival, Maris Fest) impreuna cu formatii cunoscute din scena metal romaneasca dar si internationala (Carnifex). În anul 2018 aceștia și-au lansat primul lor album intitulat NUM83R5 care este disponibil pe platforma Bandcamp (https://wearenumbers.bandcamp.com/album/num83r5).

Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/1972358439490203/

 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.