Seara tenorilor - Orchestra Simfonica Bucuresti!

Cinema Pro, București
Str. Ion Ghica nr. 3, Sector 3
marți, 19 martie '19, ora 19:00
Stagiunea SalutCULTURA! continuă în luna martie, luna primaverii, cu “Seara Tenorilor”. Mai multe detalii

Luna în care primăvara încălzește inimile tuturor și ne poartă pe aripile muzicii, vă întâmpină cu o nouă experiență. Marti, 19 martie 2019, călătoria continuă cu o seară de canzonete și arii celebre, Orchestra Simfonică București, diijorul Bastien Stil și și trei tenori români care cuceresc lumea întreagă: Alin Stoica, Mihai Urzicana și George Vîrban. Concertul va avea loc la CinemaPRO, începând cu ora 19.00.

Așa cum te-ai obișnuit, vei putea să participi la tombolă putând câștiga unul din premiile puse în joc de partenerii noștri, E-BODA. Vei putea primi chiar și tu un premiu. Pasiunea pentru muzică și interpretarea Orchestrei Simfonice București se vor îmbina într-o armonie perfectă și la care ești invitat să participi.

Vino să descoperi Stagiunea SalutCULTURA!, muzica, o formă excelentă de a petrece o seară plăcută și, de ce nu, hai să faci și tu primii pași în lumea cu adevărat fascinantă a muzicii, alături de Orchestra Simfonică București!

Parteneri: Primaria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6, UCIMR, E-Boda, PONSA, Texcargo, EVconnect.roParteneri media: Librăriile Cărturești, Radio Clasic, Media Advertising
Despre Orchestra Simfonică București

Fondată în anul 2007, Orchestra Simfonică București este un ansamblu muzical românesc de prim rang. A fost înființată de trei tineri muzicieni ambițioși, reunind în componența sa cei mai valoroși artiști instrumentiști din România. Din dorinta de a oferi iubitorilor de muzica posibilitatea de a intra in contact cu muzica de calitate, Orchestra Simfonică București a dezvoltat concepte muzicale originale si novatoare, transpuse pe scena stagiunii anuale SalutCULTURA!.

Misiunea Orchestrei Simfonice Bucuresti este promovarea excelenței în muzică si atragerea tinerilor către sălile de concert.
Pentru mai multe informatii despre Orchestra Simfonica Bucuresti, accesati https://osb.org.ro.
Alin Stoica

Absolvent al Liceului de Muzică „Dinu Lipatti”, București și al Universității Naționale de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția canto, sub îndrumarea maestrului Ionel Voineag, Alin Stoica este din 2016 colaborator al Operei Naționale București. În 2012 a participat la un masterclass sub îndrumarea sopranei Marina Krilovici.

Doi ani mai târziu, în 2014, a debutat cu Alfredo în „La Traviata” de Verdi la Opera Națională Română Cluj-Napoca, iar în 2015, cu rolul Ciprian Porumbescu, în opereta „Lăsați-mă să cânt” de Dendrino.

În 2016 a susținut opt reprezentații cu Don Jose din „Carmen” de Bizet la Festivalul de Operă din Gut-Immling și alte două cu Turiddu din „Cavaleria Rusticană” de Mascagni la Teatrul Pergolesi din Jesi. În luna decembrie a aceluiași an Alin Stoica a participat la Gala Aniversară – 95 de ani de la instituționalizare, cântând în duet alături de soprana Anita Hartig.

La Opera Națională București, tenorul a fost distribuit în 2017 în rolul Alfredo din „La Traviata” de Verdi și a participat la o serie de concerte și recitaluri.

->>
Mihai Urzicana


Absolvent al Seminarului Teologic Ortodox Constanta, al Facultatii de Teologie, Sectiile Arta Sacra si Pastorala, Mihai Urzicana a inceput perfecţionarea in arta cantului vocal sub îndrumarea doamnei Gabriela Popescu si a maestrului Corneliu Fanaţeanu, dupa care si-a continuat studiile muzicale la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, unde a absolvit masterul – sectia canto clasic la clasa Prof. Univ. Dr. Bianca Manoleanu.
Tenorul Mihai Urzicana este solist al Coralei Armonia din Constanta, ansamblu alaturi de care a sustinut numeroase concerte in tara si strainatate si a castigat Medalii de Aur la competitii mondiale corale din S.U.A, Letonia, Austria, Germania, Rusia.
Castigator al Premiului I la Concursul National de Interpretare Muzicala Mihail Jora, 2017, al Premiului I la Concursul National Opera Start 2017, al Premiului III si Premiul Special al Filarmonicii de Stat din Sibiu la Concursul International Vox Artis Sibiu 2017, Mihai Urzicana a participat la cursuri de perfectionare vocala cu baritonii Marcin Habela (Elvetia), Lucas Meachem (S.U.A.), George Emil Crasnaru.
George Vîrban


Este în prezent masterand la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa Conf. Univ. Dr. Mariana Colpos, dar studiul bellcanto-ului l-a inceput în anul 2009, la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”din Galați, îndrumat de profesoara Rodica Koler .
În anul 2013, George, a obținut Bursa „Tinere Talente” din cadrul Fundației Principesa Margareta a României, fapt ce a contribuit în mod vizibil la evoluția tânărului tenor. Au urmat concerte la Opera Națională București, Filarmonica George Enescu, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica ”Mihail Jora” Bacău, Sala Radio și participarea la competiții de rang național și internațional precum: Concursul Internațional de Canto „Vox Artis” Sibiu, Concursul Internațional de Canto „George Enescu” Paris, Concursul Internațional de Canto ”Jeunes Espoirs” Avignon, Le Grand Prix de L”Opera București, Concursul Național ”Mihail Jora” București.
În 2016 a debutat la: Teatrul de Operă și Balet din Saransk, Rusia în rolul lui Lensky din Opera ”Evgheni Oneghin” de Ceaikovsky și la Opera Grand Avignon Franța.
În 2017 a concertat la Harbin Concert Hall-China, Shanghai Symphony Hall-China, Opera Română Cluj-Napoca în rolul lui Lensky, Opera Națională București în rolul lui Nemorino și devine prim solist al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București, debutând în rolul lui Koltoy la premiera operetei “ Victoria și al ei husar” și în „Concertul celor 3 Tenori”
Tot in 2017 a fost desemnat de Revista Actualitatea Muzica “Cel mai bun tânăr solist”.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Carturesti,  Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.