Revolta povestilor - spectacol pentru copii si familie

Palatul National al Copiilor, București
Bd Tineretului 8-10
sâmbătă, 14 martie, ora 11:00
REVOLTA POVEȘTILOR adaptare după un text de Sînziana Popescu
Nota: Conform comunicatului emis de Ministerul Afacerilor Interne in data de 8 martie 2020, exista posibilitatea ca evenimentele care au loc in luna martie sa sa reprogrameze / anuleze, dar, in cazul amanarii, biletele cumparate raman valabile. In cazul in care evenimentele se amana sau se anuleaza, veti fi informati in timp util. Multumim!
Mai multe detalii

Poveștile sunt determinante pentru educația noastră, ne deschid ușa către lumea cărților și ne dezvoltă universul imaginar al vieții adulte. Vremurile se schimbă, copiii se adaptează, din mers vitezei și tehnlogiei actuale, părinții sunt copleșiți de virtual, timpul s-a comprimat, iar magia unei povești pierde teren.

Spectacolul Revolta Poveștilor este despre pierderea plăcerii de a ține în mână o carte, de a o răsfoi și de a desena cu mintea povești pline de magie, personaje și culoare. In lumea tabletelor și a jocurilor video, se pierde cel mai important prieten al copilului – imaginația, cea care îi face pe cei mici să aibă curaj să viseze și să lupte cu determinare pentru a-și împlini visele.

Revolta Poveștilor este o piesă care vrea să arate atât copiilor cât și părinților că poveștile pot continua să existe doar dacă sunt citite, cultivate și iubite. Altfel, toate personajele cu care noi, adulții, am copilărit se revoltă, se urâțesc și devin anacronice. Cine rezolvă problema ? Tot niște copii care, atrași în lumea cunoașterii și imaginației, restabilesc ordinea și salvează de la uitare emoțiile întâlnirii cu personajele de basm.

Creatorul lui Lampio (un licurici care cucerește constant publicul Teatrului Stela Popescu), regizorul Tony Adam a făcut o echipă minunată cu scriitoarea Sânziana Popescu în adaptarea textului și, alături de scenograful Cristian Marin și de coregraful Ioana Macarie au dat viață într-o poveste amuzantă, sensibilă și plină de nostalgie Vrăjitorului din Oz, Scufiței Roșii, lui Făt Frumos, Cenusăresei, Caprei cu trei iezi și altora.

Revolta Poveștilor - o nouă producție a Teatrului Stela Popescu pentru publicul tânăr, o poveste terapeutică de văzut cu inima și de meditat asupra mesajului pe care îl transmite!

Regie – Tony Adam
Text – Sînziana Popescu
Scenografie – Cristian Marin
Coregrafie – Ioana Macarie

Recomandat - audientă generală 4+

Distribuție:

Marian Sas Petrică – George
Alexandru Ivănoiu – Mihai
Sorin Aurel Sandu – Lupul / Balaurul / Pitic (Înțeleptul)
Cătălin Frăsinescu – Făt Frumos / Vrăjitorul din Oz / Pitic (Morocănosul)
Cristian Neacșu – Hansel
Irina Cărămizaru – Gretel
Silvia Stanciu – Capra / Cenușăreasa / Pitic (Hapciu)
Ștefania Dumitru – Scufița Roșie / Mutulică
Magda Condurache – Oglinda
Mădălina Mihai – Alba ca Zăpada
Manuela Hărăbor / Ana Maria Ivan – Mama Vitregă
Silvia Maurițiu – Sora / Pitic (Somnorosul) / Căpcăun
Alexandra Dogaru – Sora / Pitic (Rușinosul) / Căpcăun
Andrei Dogaru – Măgar / Pitic (Bucurosul)

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.