Rares Totu's Midnight Sun & Dean Bowman

La Mama - Clubul Țăranului, București
Strada Monetăriei 3
vineri, 28 februarie, ora 20:30

Rares Totu’s Midnight Sun 

Midnight Sun s-a infiintat in 2008 sub numele de Rares Totu Blues X-perience, in componenta : Rares Totu, Cosmin Farcas, Paul Baciu, Hanes Radu si Irina Creanga. Au avut numeroase aparitii la televiziune, in emisiunile de profil ale TVR ( Taverna, Unora le place, Capul de afis, Noapte Indigo etc) si au fost trupa rezidenta a emisiunii “Razii de Noapte” la B1 TV. Au participat la majoritatea festivalurilor de blues si jazz autohtone, dintre care amintim doar Sighisoara Blues Fest, Suceava Blues Confusion, Brezoi Open Air (de 3 ori), Cluj Blues Fest (de 2 ori), Clover Fest, Ploiesti Jazz Festival, Miercurea Ciuc Jazz, Freedom Blues Festival Tg Mures ( de 2 ori), Peninsula (de 2 ori) dar si la festivaluri din Bulgaria, Ungaria sau Austria. In 2019 alaturi de solista clujeana Aminda au reprezentat Romania la European Blues Challenge in Insulele Azore, clasandu-se pe locul 4 intre 28 de formatii de clasa din toata Europa.

RARES TOTU - (chitara,vocal)  este singurul chitarist roman care a castigat titlul de chitaristul anului in doua tari diferite, Romania(1987) si Ungaria(1992). A fost component sau colaborator al grupurilor Compact, Semnal M, Rodion GA, Progresiv TM, a infiintat grupul Trans Express cu care a aparut pe 3 albume in Ungaria si Austria.  A colaborat cu artisti de renume din tara ( Narcisa Suciu, Cristi Minculescu) si din Ungaria, Germania, Austria si USA. A cantat in deschiderea mai multor trupe importante dintre care amintim Deep Purple, Uriah Heep, Iron Maiden, Winger, Animals.  Doru Ionescu i-a dedicat un intreg episod din emisiunea Remix pe TVR. Este un protagonist obisnuit al festivalelor de Blues si Jazz din tara si din Europa.

DEAN BOWMAN- New York, USA

Renumita publicatie The London Guardian il considera " plin de emotie, carismatic si briliant din punct de vedere tehnic...un adevarat star "

Fara indoiala un nume important al scenei de jazz, rock si avant-garde din downtown New York inca din 1989, Dean Bowman isi are " punctul zero" in muzica traditionala Black Spiritual si Gospel. A cantat pe nu mai putin de 32 de albume, de la culticul grup de avant garde jazz rock Screaming Headless Torsos (al carui vocalist si membru fondator a fost pana in 2004) la bluesul lui Elliot Sharp cu al sau grup Terraplane sau albumul de blues spiritual in duet cu Gary Lucas pana la Be Bopul lui Don Byron sau electronica DJ ului danez Peder. A colaborat live cu mari nume ale jazzului si bluesului : Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello si a fost ales de John Scofield ca vocalist principal al unui turneu mondial  "John Scofield plays the music of Ray Charles". In ultimii ani Dean Bowman isi petrece jumatate din timpul sau in Europa, colaborarea sa cu Rares Totu's Midnight Sun datand din 2013.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.