JOE LOVANO - Master of Saxophone

Sala Radio, București
Str. Gen. H. M. Berthelot, 60-64
sâmbătă, 25 martie '17, ora 20:00
În Classic Quartet, proeictul pe care il va prezenta si publicului din Romania, Lovano va explora bogata istorie a jazz-ului “clasic”, de la swing la bebop. Un susținător activ al jazz-ului “straigh ahead”, notabila fiind colaborarea cu Hank Jones, în urmă cu zece ani, Lovano schimba conturul în timp ce onorareaza structura. Mai multe detalii

 

JOE LOVANO - Master of Saxophone
Castigator al Premiului Grammy, saxofonist si compozitor, JOE LOVANO se pozitioneaza în avangarda grupurilor de Jazz de mari sau mici dimensiuni. De la lu-crarea sa simfonica nominalizata la premiile Grammy, pana la rolul sau de sef al catedrei de jazz la Berklee College of Music, saxofonistul originar din Cleveland/SUA impinge si provoacă fără teamă asocierile sale conceptuale și tematice într-o căutare pentru noi moduri de exprimare artistică și noi modalități de a defini limbajul jazzului. În 2014, JOE LOVANO a câștigat premiul pentru Suflatorul si Saxofonistul Anului de la Asociația Jurnaliștilor de Jazz, precum și Saxofonistul Tenor al anului de la prestigioasa DownBeat Magazine. El a lansat 23 de albume aclamate la faimosul label Blue Note, ultimele trei concentrându-se pe cvintetul sau, US FIVE.

Pentru stagiunea 2016-17, JOE LOVANO si-a propus trei proiecte majore.

In al doilea proiect, doi artiști care exemplifică standardele pentru creativitate și explora-re la venerabilul Blue Note Records vor canta împreună pentru prima dată în Chucho Valdes - Joe Lovano Quintet. Promisiunea de măreție combinata, anticipata de peste douăzeci de ani, se va livra peste așteptări într-un cvintet sustinut de un basist, baterist și percuționist care se claseaza printre cei mai “fierbinți” și mai “condimentati” instru-mentisti ai Cubei.

În sfârșit, dar departe nu cel din urma, Village Rhythms Band este o extensie naturală a evoluției gigantului saxofonului tenor, in timp ce împrumută interpretările sale singulare la poliritmia Vest Africana, creand o punte de legatura intre New York City si Lagos.

În cuvintele lui Bruce Lundvall, JOE LOVANO este "un gigant al instrumentul său și un gigant cu drepturi depline al jazz-ului."

In seara de 25 Martie, pe scena de la Sala Radio, vor urca:

Joe Lovano - saxofon tenor; Lawrence Fields - pian; Peter Slavov - bass; Otis Brown - baterie;

Evenimentul “JOE LOVANO - Master of Saxophone”, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:

* Lucas Molina & Irina Sarbu - BEATLES FLAMENCO JAZZ - 31 ianuarie 2017, Teatrul Nottara;
* KENNY GARRETT - Do Your Dance - 23 Februarie 2017, Sala Radio - Bucur-esti;
* * KENNY GARRETT - Do Your Dance - 25 Februarie 2017, Casa de Cultura a Studentilor - Cluj;

PROGRAM:
Concertul “JOE LOVANO - Master of Saxophone” va avea loc pe 25 Martie 2017, orele 20:00 la Sala Radio din București. Accesul în sală se face începând cu orele 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului. 

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=Yk1v1TEDmaQ&list=RDYk1v1TEDmaQ#t=588

 
Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele  IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman  si pe terminalele self-service ZebraPay din toata tara.