Piatra Neamț: Eu Te Cred, Da'... Tu Ma Minti!

Cinema Mon Amour (Dacia), Piatra-Neamt
Str. Ştefan cel Mare, nr. 14, Piatra Neamt
marți, 17 martie, ora 19:00
Comedie adaptata dupa “La Menteuse” de Jacques Bricaire si Maurice Lasaygues Mai multe detalii

Traducere:  Rodica Baitan 
Adaptare: Monica Davidescu, Liviu Lucaci

“Eu te cred, da’ tu ma minti!” este o adaptare a piesei bulevardiere “La Menteuse” scrisa de Jacques Bricaire si Maurice Lasaygues. 
Premiera initiala a avut loc pe 1 octombrie 1987, in regia lui Rene Clermont, la Teatrul “Petit Marigny” din Paris, dandu-i viata actori renumiti ai timpurilor, precum Sabine Paturel, Henri Courseaux, Bernard Lavalette, Annie Jouzier si Genevieve Brunet. 
Indiferent de trecerea anilor si schimbarile timpurilor, situatiile ilare oferite de spectacol raman extrem de la moda si gustate de public, fiind intangibile in fata oricarui trend trecator. 
 
Personajele: 
Bernard, 50 ani, farmecul anilor grizonati.     Aurelian Temisan 
Isabelle de Rompoingt, 40 ani, snoaba peste masura.    Monica Davidescu 
Francoise, 30 ani, jurnalista, foarte mondena.     Anca Dinicu 
Patrick, 30 ani, inginer, romantic, baiat frumos.    Cosmin Vijeu 
Jane, frumoasa, un vis.        Alexandra Salceanu 
 
Situatiile qui-pro-quo puternice, extrem de savurate de spectatori, fac deliciul acestei piese de teatru, personajele invartindu-se din situatie in situatie. 
Piesa o are ca muza pe Jane, o faptura fermecatoare, cu o imaginatie inflacarata dusa spre mitomanie, care reuseste sa dezlantuie o cascada a dezastrelor prin depanarea incompleta a povestilor, situandu-le departe de realitatea simpla. 
Patrick, baiatul ce o iubeste nu se asteapta ca realitatea sa fie distorsionata si astfel, crede deschis tot ceea ce ii impartaseste Jane, incercand, apoi, grabit sa rezolve probleme ivite, creand, la randul sau, si mai multe incurcaturi. In cadru este implicata si familia lui Jane, formata din tatal si sora ei, care cunosc foarte bine personalitatea fetei. Cu toate acestea, sunt momente cand si ei sunt prinsi in tesatura minciunilor si, surprinsi fiind de situatie, continua sa brodeasca ducand, astfel, lucrurile catre un haos extrem de enervant pentu personaje dar comic si savuros pentru public.  
In final, totul se termina cu bine, spre fericirea tuturor.   

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.