Iasi: Concert Visul American la Două Piane

joi, 20 februarie
Tărâmul jazz-ului, al musical-ului și al Hollywood-ului este celebrat în Classix Festival într-o variantă spectaculoasă la două piane cu doi pianiști internaționali într-o seară de piano-mania! Mai multe detalii

Protagoniști vor fi doi tineri pianiști cu cariere internaționale pornite la Iași, sub îndrumarea Ioanei Stănescu – Dragoș Cantea și Valeria Lapșin. Programul este conturat pentru a parcurge atât muzica de film din suita West Side Story, cât și istoria afro-americanilor prin creații celebre de jazz într-un aranjament inedit la două piane. 

Programul concertului:

Leonard Bernstein – Dansurile Simfonice din West Side Story (ar. de John Musto) (1998)

Găștile din cartierele new york-eze stau de strajă atât ziua, cât mai ales seara. Rivalitatea dintre Jets și Latino Sharks este trăită prin adaptarea americană a tragediei Romeo și Julieta.

 

Percy Grainger - Fantezie pe teme din opera „Porgy și Bess” de Gershwin  (1935)

Rămânând la povesti de dragoste, părăsim tărâmul tragediei pentru a pătrunde în armoniile de neegalat ale jazz-ului afro-american. Gândită ca o operă populară, Porgy și Bess ne va transpune într-un tărâm magic al unor momente muzicale universale precum Summertime și It Ain't Necessarily So.

 

__________

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro și internațional prin www.kooltix.com și în format fizic în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman,  Libmag și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară

 

20 februarie 2020, orele 19:00 

Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” 

Strada Păcurari nr. 4, Iași, România