Iasi: Concert Clasic sau Fantastic?

Palatul Culturii, Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr.1, Iași, România
miercuri, 19 februarie
Palatul Culturii oferă eleganței o dimensiune neogotică și o diversitate fascinantă în sutele de încăperi care găzduiesc astăzi o bună parte din istoria orașului. Această eleganță va putea fi observată dintr-o nouă perspectivă în cadrul Classix Festival chiar în foaierul Palatului, evidențiind granița dintre elementele clasice și cele mitologice Mai multe detalii

Protagonist în acest periplu este Cvartetul Selini. Fiind înregistrat ca ansamblu de reședință al Vienei, programul ne va purta pe un tărâm austriac mai degrabă întunecat. Detaliul nocturn va putea fi observat atât datorită spectaculozității repertoriului ales, cât și prin viziunea contemporană a ceea ce înseamnă o scenă pentru un cvartet de coarde. Îmbinând arta vizuală în concept, experiența serii va fi resimțită într-un mod eclectic.

Programul concertului:

 

Ludwig van Beethoven – Cvartetul nr. 11 în fa minor, op. 95 (1810)

Furia și anxietatea sunt clasice, dar misticul? Toate trei dimensiuni emoționale vor fi expuse pe rând în cvartetul "serios" de Beethoven, la 250 de la nașterea geniului de la Bonn.

 

Viktor Ullmann – Cvartetul nr. 3 (1943)

Dominația nazistă l-a determinat pe austriacul Ullmann să conceapă cea mai importantă lucrare a sa într-un mod întruchipat de speranță - "setea de artă ne egalează și setea de viață".

 

Felix Mendelssohn – Cvartetul nr. 6 în fa minor, op. 80 (1847)

În final, emoțiile clasice cunosc noi dimensiuni fantastice pornind de la zbuciumul interior expus în ultimul cvartet al lui Mendelssohn sub o umbrelă acustică unică precum cea a Palatului Culturii.

 

__________

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro și internațional prin www.kooltix.com și în format fizic în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman,  Libmag și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară

 

19 februarie 2020, orele 19:00 

Palatul Culturii, foaier

Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr.1, Iași, România