Ne naștem din dorința părinților noștri, creștem sub îndrumarea lor atentă, suntem pe rând copii, elevi, studenți, angajați, prietenii cuiva și dușmanii altcuiva. Însă ce se întâmplă când cele mai strânse legături se rup? Într-o zi timpul se oprește și suntem obligați să ne privim în oglindă și să vedem ambele părți ale problemei: cine sunt și cine mi-am dorit de fapt să fiu. Cât din mine se datorează experiențelor prin care am trecut și cât a fost o decizie personală?
EL și EA, de fapt același individ aflat într-o continuă dezbatere cu sine, se trezesc aruncați în ziua în care pare că sunt ai nimănui. EL își amintește cu nostalgie de copilărie, iar EA încearcă să dea cărțile pe față. Imaginea idealizată a familiei fericite devine încet un crochiu al insuficiențelor adultului de azi. EL încearcă să nege, iar EA rămâne ceea ce pare a fi partea întunecată a conștiinței noastre. Cântecelele și jocurile copilăriei se transformă în evidente semnale de alarmă. Mama a plecat și nu mai are cine să ne protejeze de bătăușii de la locul de joacă.
Ce se întâmplă cu noi în momentul în care încetăm să ne mai identificăm cu noi înșine? Care este drumul înapoi către autenticitatea aspirațiilor personale și cum putem să rămânem onești față de propria identitate atunci când pare că toată viața noastră a fost marcată de frica de a nu ne conforma?
Distribuție: Dan Boldea, Alexandra Bob
Dramaturgie: Dan Boldea
Scenografie: Ana-Maria Obogeanu
Regie: Ana Maria Țîrlea
Asistență productie: Iustin Filip
Durata: O oră(fără pauză)
Producător: AsociațiaTEATRUL.RO/TeatrulApropo,în cadrul Festivalului Bucharest Fringe 11, 2021.
DISCLAIMER: spectacol recomandat adolescenților - vârsta minimă 12 ani – limbaj licențios.
Festivaluri:
Undercloud Festivalul de Teartul „Independent de orice” 2022, București
Cronici/recenzii:
- „Ana Maria Țîrlea, regizorul acestui spectacol, ridică întrebări adiacente textului prin conceptul regizoral și prin amprenta proprie – ea propune o discuție serioasă despre raportul cu Divinitatea, despre neputinţa omului de a iubi, despre identitatea sexuală și despre criza valorilor spiritului și mai ales, despre sfârșitul copilăriei. „Frica a devenit curaj, iar asta a născut cele mai frumoase emoții.” – a declarat Ana Maria Țîrlea despre procesul de lucru. ” G4Media.ro
- „Interesantăpiesa de teatru "Ctr+Z". Actorii au jucat excepțional. Deși par foarte tineri și, la început, am crezut ca va fi ca o joaca ptr ei, a fost pur și simplu uimitoare transformarea lor de pe scenă! Felicitări pentru toată dăruirea pe care am simțit-o în cele 45 de minute! Sper să auzim de ei pe scene mari ale teatrului românesc! FELICITĂRI!” - Ana Ile
Spectacolul ”CTRL+Z” a fost finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul Sesiunii de proiecte II/2021.