Iasi: Concertul Romantic

Palatul Culturii, Sala Henri Coandă, Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr.1, Iași, România
luni, 17 februarie
Dragostea este una dintre valorile clasice ale omenirii și nu putea lipsi din seria Classix, prezentând un duo artistic extrem diferit - atât ca tradiții, cât și ca atitudine scenică. Un pianist sud-coreean – Victor Lim, și o violoncelistă norvegiană – Sandra Lied Haga, vor depăși granițele națiunilor prin comunicarea melodică desfășurată sub egida romantismului. Mai multe detalii

Fiind considerat de Nicolae Iorga „orașul marilor iubiri”, Iașul va găzdui acest concert într-unul dintre cele mai romantice cadre din oraș, evidențiind dragostea și pasiunea ca elemente care stau la baza realizării celor mai mari opere de artă ale României moderne, așa cum este cazul descriptivismului sălii Henri Coandă a Palatului Culturii.

Programul concertului:

 

Robert Schumann  – Fantasiestücke, op. 73 (1837)

Cele trei piese fantastice din deschidere ne aștern atmosfera specifică unor cântece de dragoste fără cuvinte.

 

Gabriel Fauré – Sonata pentru vioară nr. 1 în la major, op. 13 – transcrisă pentru violoncel (1876)

Pătrundem mai departe în zona aristocratică a romantismului francez cu un dialog liric între pian și violoncel, menit să evidențieze diferitele etape ale armoniei din viața de cuplu - de la respectul reciproc și până la certuri, echilibrul interior va triumfa.

 

Rahmaninov – Sonata pentru violoncel și pian în sol minor, op. 19 (1901)

În final, romantismul atinge cote rusești de cea mai mare intensitate. Drama și consumul emoțional din concert ating paroxismul în simfonismul grandios al lui Rahmaninov.

 

__________

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro și internațional prin www.kooltix.com și în format fizic în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman,  Libmag și pe terminalele Selfpay. Online, puteți plăti cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în țară