Galați: Mitică Popescu

Casa de Cultura a Sindicatelor, Galati
Str. Brailei, nr. 134
marți, 7 aprilie, ora 19:00
Cel mai iubit regizor de comedie, amintim marile spectacole ale Teatrului National Bucuresti, Teatrul de Comedie Bucuresti,Teatrul Metropolis si multe altele ("Sanziana si Pepelea", "Badaranii", "Gaitele", "Hagi-Tudose" etc) aduce la Teatrul Nottara un adevarat eveniment de public - "Mitica Popescu", piesa reputatului scriitor Camil Petrescu. Mai multe detalii

Mitică este bucureșteanul par excellence”, spune I.L. Caragiale, nașul acestui tip care „face spirite nesărate”. Fizionomia morală este aceea a bucureșteanului care pare un personaj cu totul neserios: lăudăros fără pereche, chiulangiu, crai de mahala, farseur de prost gust.

Autorul acestei comedii este el însuși regățean și român. El nu s-a putut împăca în niciun mod cu această reputație a lui Mitică pe care îl consideră frate bun. El crede că Mitică adoptă voit forma vulgară, aceasta fiind un simplu mod de a se apăra în fața vieții, așa cum unii timizi sunt obraznici, iar unii bătrâni, morocănoși.

Teza acestui spectacol este că un om nu trebuie judecat după ceea ce spune, ci după faptele sale. La 90 de ani de la premiera absolută a piesei lui Camil Petrescu, Teatrul Nottara aduce în atenția publicului un Mitică Popescu nou, sensibil, comic fără ostentație. Punerea in scena aspectacolului este surprinzatoare, moderna si clasica in acelasi timp, arta regizorala in registru comic fiind evidenta: ``Odata ce simtul sau estetic s-a sublimat, Dan Tudor, a devenit regizorul de comedie indelung asteptat.`` (Mircea Ghitulescu, critic teatral, Revista ``Drama``)

Actori importanți și un regizor-actor cu box office vă invită la un spectacol care va fi, cu siguranță, un mare succes de public la Teatrul Nottara.

 

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.