Comedie cu olteni

Casa Tineretului, Timisoara
Zona Soarelui, Timișoara
sâmbătă, 16 noiembrie '19, ora 19:00
Spectacolul prezintă cearta nesfârșită dintre două familii, Joițoiu și Ciocu. Războiul acestora a pornit de la faptul că rățoiul familiei Joițoiu a mâncat lăptucile din grădina vecinului Ciocu. Vecinul supărat a prins rățoiul și l-a sechestrat. Povestea se complică atunci când în scenă apar copiii celor două familii. Precum Romeo și Julieta, cei doi tineri se iubesc cu patos și sunt hotărâți să lupte pentru dragostea lor până în pânzele albe. Intriga se complică când președinta satului vrea să îi trimită pe cei doi tineri la oraș să devină intelectuali. Te invităm să urmărești deznodământul poveștii, într-un spectacol ce te va ține prins 95 de minute. Mai multe detalii

„Iașul este spațiul unde s-a născut teatrul românesc. La sugestia mitropolitului Olteniei, Î.P.S. Irineu Popa am purces la realizarea acestui spectacol în Târgul Ieșilor. Pe deasupra e provocator să faci o comedie cu olteni jucată de moldoveni. Și pentru că râsul e vindecător, vă invit la teatru”  Ovidiu Cuncea, regizor.

 

Asistent regie – Andrei Ciobanu
Scenografie – Titus Ivan
Costume – Alina Dincă Pușcașu


Distribuția
Daniel Onoae – Lisandru Joițoiu
Erica Moldovan – Aurica Joițoiu
Alexandra Macovei – Trina Joițoiu
Dumitru Florescu – Gheorghe Ciocu
Cezara Fantu – Dumitra Ciocu
Codrin Dánilá – Ciron
Gelu Ciobotaru – Poponete
Andrei Ciobanu – Țîvriș
Alexandra Paftală – Truță
Ana Hegyi -Petria
Daniel Popa – Martorul

Fragmente din spectacolul Comedie cu olteni pot fi urmărite pe: https://www.youtube.com/watch?v=E24wxXAhWdE;

Durata spectacolului: 95 minute;

Categoria de vârstă recomandată: peste 15 ani;

 

Spectacolul de teatru face parte din proiectul „Hai în Capitală”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Timișoara.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.