WTF - Way Too Far Rock Festival 2021

Wonderland Skiing Resort, Bistrita
Str. Aerodromului
27-29 august '21

Way Too Far Rock Festival, pe scurt, WTF a început cu o serie de evenimente –manifest, inițiate de către echipa unei publicatii locale (Observator de Bistrița-Năsăud) ca o alternativă la o societate excesiv consumeristă. WTF este conceptul care descurajează mediocritatea, lipsa valorilor artistice și culturale, promovând tipologia umană care este marcată de libertate și creativitate. WTF a început cu o serie de concerte rock indoor care au adus pe scena din Bistrița, pentru prima dată, trupe de mainstream: Phoenix, The Mono Jacks, Vița de Vie, etc. , dar si trupe din underground-ul autohton.
În urma acestui istoric, în vara anului 2017, a avut loc, pentru prima dată, un festival rock de amploare în Bistrița-Năsăud, în parcarea complexului Wonderland.


Zdob și Zdub, 7 Pași, Luna Amară, Travka, Byron și Urma au adunat mii de oameni la prima ediție a festivalului care a pus în valoare și locația generoasă din preajma pârtiei de schi, oferind obiectivului un aspect pozitiv. Festivalul și-a creat rapid o identitate, pe plan național, recrutând un public elevat din zona oamenilor activi, care, pe lângă latura de entertainment, urmăresc, apreciază și înțeleg mesajul muzical și artistic al trupelor.
De asemenea, festivalul a fost intens mediatizat în toate publicațiile de timp liber din România și a fost inclus pe lista festivalurilor recomandate.
În 2018, ediția a doua a Way Too Far Rock Festival a fost o ediție- document. Într-un moment în care aproape toată societatea din România a început să își pună întrebări despre sistem, WTF Rock Festival a adus în fața publicului o mare parte dintre cele mai bune trupe din România care au transmis profunde mesaje sociale: Grimus, Altar, Celelalte Cuvinte, Coma, The Mono Jacks, Robin and the Backstabbers, Taxi, Days of Confusion, Byron, Omul cu Șobolani, Vița de Vie. Ediția din 2019 a luat amploare având pe scenă, într-un maraton muzical de trei zile, aproape toate trupele rock importante din România, dar și trupa americană Crazy Town.
WTF Rock Festival este un eveniment care „mixează“ diverse generații și stiluri rock, de la rock alternativ la heavy metal, indie, symphnonic rock, funk etc.


WITHIN TEMPTATION - „Treziți-vă și duceți-vă să vă protejați libertatea!”
WITHIN TEMPTATION este o trupă olandeză de metal/rock simfonic, fondată în aprilie 1996 de către vocalistul Sharon den Adel și chitaristul Robert Westerholt. Trupa a fost clasificată de critici drept metal gotic, metal simfonic, deși influențele rock și „industrial“ își găsesc locul pe ultimul și al 7-lea album de studio - Resist. Odată cu albumul Resist, trupa se desparte de trecut și experimentează un stil distinct, care se inspiră din societatea noastră actuală și viitoare - atât din punct de vedere muzical, cât și personal. RESIST este un album care conține zece piese imnice, întunecate, dar și colaborări ireproșabile cu artiști celebri, cum ar fi Jacoby Shaddix (Papa Roach) și Anders Fidén (In Flames). Albumul reprezintă o adevărată etapă cu un mesaj foarte important: „Treziți-vă și duceți-vă să vă protejați libertatea!” 


GOTTHARD este cea mai de succes trupă elvețiană, dar este, de asemenea, o trupă de referință în lumina reflectoarelor globale. Au pornit, în urmă cu un sfert de secol, din cantonul elvețian Tessin pentru a cuceri lumea pur și simplu prin rock și balade monumentale.
Hard-rockerii de la Lugano au cântat în mai mult de 2000 de concerte pe trei continente, fiind girați de Deep Purple, Bryan Adams, Bon Jovi și AC / DC, au efectuat turnee celebre ca headlineri în toată Europa și au vândut, până în prezent, peste trei milioane de albume. De 25 de ani, GOTTHARD are un loc obișnuit în topuri și reprezintă cel mai bine rockul elvețian!


 EVERGREY este o trupă de progressive metal din Gothenburg, Suedia. Trupa a fost înființată în 1995 și a lansat albumul de debut, The Dark Discovery, în 1998. Versurile trupei Evergrey au abordat întotdeauna o zonă mai întunecată, mai puțin confortabilă, tratând subiecte cum ar fi introspecția, paraonia, ființele extraterestre, abuzul copiilor, cultele și religia, moartea și doliul, până la frica generală și întristarea. De-a lungul timpului, a rămas o trupă de reper în zona rockului progresiv, atât în ceea ce privește muzica, cât și temele abordate.
Evergrey se numără printre formațiile de top din Suedia, ajungând să urce pe scenele unor festivaluri mari din Europa precum Download, Masters of Rock, Sziget sau Wacken, dar și în Statele Unite unde au fost headlinerii festivalului Prog Power VII din Atlanta. De-a lungul timpului, Evergrey a colaborat cu muzicieni din In Flames, Sabaton, HammerFall, Nightswish (Floor Jansen) sau Stratovarius și au avut turnee alături de Nevermore, In Flames sau Avatar.

 ALTERNOSFERA, trupă înființată în 1998, este, în momentul de față cea mai iubită trupă rock care cântă în limba română. Concertele lor înregistrează un succes enorm în România. Toate evenimentele lor sunt așteptate cu mult interes și artiștii reușesc să închidă casele de bilete cu mult înainte de datele concertelor. De asemenea, piesele lor sunt apreciate și difuzate frecvent pe radio-urile din România.


 THE SLOT este o trupă din Rusia, înființată în 2002, fiind una dintre trupe neconvenționale din zonă, care au introdus un sound occidental în Rusia. The Slot a primit numeroase premii în industria muzicală (Hit of the Year in both 2006 (2 Wars) and 2007 (They Killed Kenny), Vocal Performance of the Year in 2005, and NewsMusic.ru’s 2007 Rock Album of the Year Award). A concertat alături de Limp Bizkit și KORN, fiind apreciați ca un „hibrid între „Linkin Park și Evanescence“


 INFECTED RAIN este o trupe de metal din Republica Moldova, fiind o mixtură energică dintre cele mai bune stiluri de metal modern. Vocea puternică, feminină, în combinație cu partea instrumentală inconfundabilă dau unicitate și autenticitate trupei Infected Rain. Ttrupa s-a înființat în 2008 și au apărut pentru prima dată pe scenă într-un concert dedicat trupei Slayer.


 DIRTY SHIRT este una dintre cele mai active și mai originale trupe rock din România. Trupa este rezultatul unic a unei combinații de rock/metal și variate elemente musicale: folclor românesc, funk, etno, electro etc.


 DASH THE EFFORT este o trupă care s-a format în 2011 și este una dintre trupele care s-au făcut remarcate, în ultimii ani, în Bulgaria. A fost prima trupă din Bulgaria care a cântat la Wacken Open Air, alături de trupe ca Suicide Silence, Breakdown of Sanity ș.a.
A mai cântat pe aceeași scenă cu Stone Sour, Blind Guardian, Jinjer, Infected Rain și Unearth. Albumul lor, „Decandence“, a fost lansat recent și, cu această ocazie, trupa a făcut un turneu în Bulgaria, România și Grecia.


 CHAOS MAGIC este centrat în jurul vocalistei chiliene, Caterina Nix, care, pentru această lansare a trupei, a lucrat în strânsă colaborare cu colegul producător, cântăreț și muzician chilian Nasson. Împreună, au creat o bijuterie absolută de album metal, a cărui splendoare se reflectă complet în primul single și videoclip al albumului, „Like Never Before”.


 Călătoria IMPLANT PENTRU REFUZ a început în anul 1995. Trupa crescut de-a lungul celor peste 23 de ani de existență printr-un sunet mereu proaspăt și versuri atent conectate la realitate. Cu o muzică pe deopotrivă sensibliă și plină de energie, Implant Pentru Refuz scrie o poveste complexă în cultura muzicii contemporane.

 Trupa HTETHTHEMETH din Brașov este considerată una dintre cele mai enigmatice apariții pe scena rock & metal. Cu un stil unic şi fără o limită de exprimare, muzica „neumană” practicată de trupă trece fără timiditate de la metal cu elemente ambient și influenţe de black până la blues și bossa nova. Trupa a fost prezentă la majoritatea festivalurilor de rock / metal din România, inclusiv FESTIVALUL ARTMANIA, ROCKSTADT EXTREME FEST și MAXIMUM ROCK FESTIVAL.

 E-AN-NA combină folk-metal-ul classic cu elemnete tradiționale românești și secvențe de metal modern. Primele lor single-uri au captat rapid atenția și concertele lor sunt caracterizate de energie și creativitate. Prin muzica sa, trupa creează o lume metaficiă, unde cei care intră sunt îndenați să își urmeze calea fără să fie distrași de lucruri insignifiante.

Biletele sunt disponibile în reteaua iaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.