Voucher Centrul Ecvestru Husar Slanic Prahova

Centrul Ecvestru Husar, Slănic (Prahova)
Strada Libertatii, Slanic Prahova
Suntem un centru de calarie care se adreseaza atat incepatorilor cat si avansatilor. Principala noastra activitate este sportul pe care englezii l-au numit “horse trekking”.
Asta inseamna ca vom colinda dealurile din jurul statiunii Slanic Prahova calare, pe trasee atent alese, ce au ca tinta finala atractiile turistice ale zonei.
Caii nostri, din rasa gidran, au fost alesi pentru caracterul lor bland si echilibrat dar si pentru calitatile lor atletice ce le permit sa parcurga distante apreciabile in fiecare zi.

Mai multe detalii
Dupa ce achizitionati voucherul, este necesar sa sunati la numarul de telefon tiparit pe acesta, pentru a stabili data activitatilor.
 
Programe:
 
Traseu 1h

O plimbare gandita special pentru cei mici si pentru persoanele care au emotii pentru ca experimenteaza urcatul in saua calului pentru prima oara. Urcam lin pe un drum forestier pana intr-un varf de deal cu o panorama superba, facem un mic ocol pentru a evita pantele abrupte si apoi ne intoarcem la baza. Insotitorii merg pe jos, pe langa cai, ceea ce ne permite sa primim in aceste ture inclusiv copii mai mari de 7 ani.

Traseu 2h

De data asta ne aventuram ceva mai sus decat la plimbarea de 1h si ajungem pe creasta dealului ce delimiteaza valea Slanicului. Vedem Ciucasul, panorama Slanicului si a Homoraciului si cel mai adesea calarim printre turmele de oi ce isi petrec vara la inaltime. Varsta minima 10 ani. 

Traseu 1zi

Ne intalnim la ora 9:00 si exersam un pic la manej comenzile de baza. Intelegem cum ii spunem calului sa se opreasca, sa porneasca sau sa mearga la stanga ori la dreapta. Experimentam un pic si trapul usor ca sa nu ne poata surprinde nimic in timpul traseului. Plecam de la baza in jur de 10:30 si ne bucuram de natura pret de 2 ore si jumatate, timp in care ajungem la cabanuta noastra din varful dealului, unde ne oprim pentru pauza de masa. Facem impreuna bulz si carnati pe jar, lasam caii sa isi recapete fortele si dupa alte 2 ore, incalecam inapoi catre ferma. Drumul de intors e ceva mai scurt, ajungem inapoi la baza in aproximativ 2 ore, in jur de ora 16:30-17:00. Experienta e accesibila inclusiv incepatorilor curajosi. Varsta minima: 14 ani.  Pranzul inclus

Tabere de calarie si tir cu arcul de 6 zile (duminica - vineri)

Locuri disponibile: max. 12 persoane / serie
Perioada: 6 zile, 5 nopti;
Varsta recomandata: min. 13 ani
Include: Cazare 3 pers/camera, 3 mese/zi, activitatile cu calul si cele de tir cu arcul.

Perioada I: 14 iunie- 19 iunie 2020 – tabara adulti
Perioada II: 28 iunie 2020 –  3 iulie 2020  – tabara incepatori
Perioada III: 5 iulie 2020 – 10 iulie 2020- tabara avansati
Perioada IV: 12 iulie 2020 – 17 iulie 2020- tabara intermediari
Perioada V: 19 iulie 2020 – 24 iulie 2020- tabara incepatori
Perioada VI: 2 august 2020 – 7 august 2020 – tabara avansati
Perioada VII: 9 august 2020 – 14 august 2020 – tabara intermediari – tabara FARA sesiuni de tir cu arcul, instructorul nu poate fi prezent, costul este redus, 1100 RON.
Perioada VIII: 23 august 2020 – 28 august 2020 – tabara intermediari
Perioada IX: 6 septembrie 2020 – 11 septembrie 2020 – tabara incepatori

Program tabere incepatori/intermediari:

Duminica- curs introductiv despre psihologia cailor, harnasament si modul corect de harnasare, comunicarea non-verbala la cai, masuri de siguranta.
Luni – Dimineata: lucru la manej si tir cu arcul / Dupa amiaza: lucru la manej si tir cu arcul
Marti- Dimineata: lucru la manej si tir cu arcul / Dupa amiaza: plimbare calare de o ora pe dealuri
Miercuri- Dimineata: lucru la manej si tir cu arcul / Dupa amiaza: plimbare calare de doua  ore pe dealuri
Joi – Dimineata: lucru la manej si tir cu arcul / Dupa amiaza: atelier creativ muzical
Vineri- Traseu calare de o zi: 10:00 -16:00
In cadrul taberelor de intermediari, putem modifica programul in functie de nivelul calaretilor si vom face miercuri o alta tura calare de o zi. Doar daca toata lumea isi poate controla bine calul macar in regim de pas.
Bonus: o serie intreaga de board games.

Atat tirul cu arcul cat si orele de calarie se desfasoara sub indrumarea unui instructor.