Exclusiv pe iabilet.ro

Methadone Skies - Lansare de album

Rockstadt, Brasov
NICOLAE TITULESCU, NR. 2P
sâmbătă, 25 mai '19, ora 20:30
Methadone Skies canta pentru prima oara in Brasov si cu ocazia aceasta lanseaza si cel mai nou album, Different Layers of Fear. Invitati speciali: Black Water. Mai multe detalii

METHADONE SKIES

Methadone Skies este o formație muzicală independentă din Timișoara. Activă din 2009, ea abordează un mix eclectic de psychedelic și stoner rock/metal cu diverse influențe precum post rock, doom metal și progressive rock. Grupul nu și-a impus niciodată limite în experimentele sale, de aceea fiecare din cele 3 albume lansate îmbină stiluri diferite provenite în principal din jam session-uri. Anul 2019 marchează aniversarea de 10 ani a cvartetului timișorean, iar cel mai bun mod de a o celebra este prin muzica nouă și concerte.

Astfel, pe data de 10 mai 2019, Methadone Skies va lansa cel de-al 4-lea album de studio, Different Layers of Fear prin propriul lor imprint, Haywire Records. Discul va conține 7 piese ce au un total de 72 minute. Materialul prezent este cel mai divers si grandios, lăsand în fundal stoner rock-ul, focusându-se pe elemente de post rock, doom metal, psychedelic si progressive rock. Chiar și așa, identitatea muzicală a trupei a ramas intactă, extinzându-și în schimb, orizonturile muzicale.

Different Layers of Fear a fost înregistrat și editat la Consonance Studio Timișoara de către Edmond Karban, Cristian Popescu și Andrei Jumugă (membrii dordeduh, Sunset in the 12th House) în perioada Octombrie – Decembrie 2018. Apoi, a fost mixat și masterizat de către James Plotkin (care a lucrat cu o multitudine de artisti precum Neurosis, Isis, Nadja, Tim Hecker, Fennesz sau Acid Mothers Temple, s.a.m.d) în Decembrie 2018 – Ianuarie 2019. Clape și sintetizatoare adiționale au fost adăugate de către Marius Muntean (The Thirteenth Sun, Black Water), iar pe piesa ‘A Glitch in the Sun’ trupa a colaborat din nou cu Davide Straccione (Zippo, Shores of Null), acesta fiind la voce (primul featuring al solistului Italian a fost pe ‘Tatabong’, de pe albumul Eclectic Electric lansat in 2014). Grafica a fost realizată în intregime de către Mihai Mănescu (aka Obsidian Nibs)

Methadone Skies au susținut concerte în diferite locații din întreaga Europa și au cântat la festivaluri precum Lake on Fire, Exit Festival, Revolution Festival, Pietrasonica Festival, Tube Cult Fest, Rockt den See, Soundart Festival, printre altele mai mici de nisa. Grupul a împărțit scena cu formații renumite precum Samsara Blues Experiment, My Sleeping Karma, Motorpsycho, Yawning Man, Belzebong, 1000MODS, Toner Low, Stoned Jesus, s.a.m.d. În această primavară, formația va promova noul album printr-un mini turneu romanesc, dar si o serie de concerte in Ungaria, Serbia, Germania si Austria. Mai multe concerte vor urma in urmatoarele luni.

Linkuri:

Teaser Trailer ,,Different Layers Of Fear" - https://www.youtube.com/watch?v=1O_23ZQ6RGI

Bandcamp - https://methadoneskies.bandcamp.com

Soundcloud - https://soundcloud.com/methadone-skies

Facebook - https://www.facebook.com/MethadoneSkies/

 

BLACK WATER

Black Water a aparut inițial ca un duo format din Silviu Pop si Sikorsky (Marius Muntean), nascut din pasiunea acestora pentru curentul new wave al anilor 90 in general si pentru muzica celor de la Depeche Mode in special. In aceasta formula au inregistrat 3 piese: Black light, Burning fire si Deliah is no
more. Toate cele 3 piese au un sound comun bazat pe pasaje de chitara acus????ca si
synthuri cu tenta organica.

Cei doi sunt cunoscuti și din alte proiecte muzicale. Silviu Pop a activat în grupurile Deliver The God, We are Numbers si Ordinul Negru iar Sikorsky este activ în The Thirteenth Sun, Round Sound si Aria Urbană.
Odată cu venirea în grup a lui Teo Ardeleanu (The Dignity Complex), sunetul se schimbă, căpătând accente de post-rock si electrogaze. Noile compozitii devin mai atmosferice, cu o tenta electro mult mai pronuntata , cu influente diverse din muzica unor artisti precum Tycho, Phantogram, Future Islands sau Slowdive.

Black Water a lansat primul EP intitulat Heartbeats pe 14 Octombrie. Este un material ce contine 4 piese si care a fost bine primit atat de public cat si de presa.

In 2018 formula se extinde prin cooptarea a doi noi membri: Alex Halmagean (The Dignity Complex / Days of Confusion) - tobe si Catalin Ciolan ( Anemic Disco) - bas. In aceasta componenta au participat la 2 festivaluri - Afterhills (Iasi) si Amural (Brasov)

In august a aparut si primul single in aceasta formula, Castaway, piesa fiind si support pentru primul videoclip oficial al formatiei. De realizarea acestuia s-a ocupat Gina Sandulescu, reactiile fiind foarte pozitive.

Componenta:
Silviu Pop - vocals
Teo Ardeleanu - guitars
Marius Muntean - keyboards, guitars, electronics
Catalin Ciolan - bass
Alex Halmagean - drums

Media:
https://www.facebook.com/blackwaterbv/

https://blackwaterbv.bandcamp.com

https://www.youtube.com/channel/UCeavvtZhLqdJjGk5eZLFJGA/videos

http://www.balconytv.com/videos/black -water-heartbeats

 

Accesul la eveniment se poate face numai in baza biletului valid.

Minorii cu varsta intre 10 si 14 ani au acces numai insotiti de un parinte sau tutore legal adulti si numai in baza biletelor valide pentru toate persoanele.

Minorii cu varsta intre 14 si 18 ani au acces neinsotiti.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.