Drop the Bass editia 1 - Argatu x ROA x Dj Lexi

Kruhnen Musik Halle, Brasov
NICOLAE TITULESCU, NR. 2P
vineri, 31 mai '19, ora 21:00
Drop the Bass - editia 1 ii are ca invitati pe Argatu cu Mos Martin, ROA si Dj Lexi. De warmup se va ocupa RUX. Mai multe detalii

Te asteptam la cea mai evergica seara ce prevesteste inceputul Verii!

#CulesedinCartier prezintă Argatu' – un catalog de piese în care folclorul este mult mai bine fixat în sunet. Albumele pot fi descărcate, gratuit, de pe www.subcarpati.com

“Albumele diferă unul fata de celalalt, în special prin maturitatea pe care o transmite fiecare volum ,și apoi prin evoluția sunetului si claritatea acestora, dusa la un alt nivel. Volumul III , in comparatie cu primele doua ,reprezintă un apogeu pe care l-am atins în materie de producție muzicală: mai multe genuri și combinații foarte multe între ritmuri: pe lângă hip hop, glitch, electronic dub, drum and bass, veti gasi rock, breakbeat sau dancehall” – Argatu’

Toate piesele poartă semnătura lui Argatu’. Piesele conțin atât sample-uri de folclor cât si sunete originale înregistrate în studio. Veți descoperi inclusiv sunete calde de caval, fluier, țambal, cimpoi și multe altele.
Albumele oferă ascultătorilor o origine și o rădăcină mult mai bine înfiptă în pământul românesc, un underground folclor mai puternic.

„Masca ce apare pe coperta albumului este făcută de Nicu Duță ca și concept, apoi, executată de Vasile Nacu și editată de Mihai Gheorghe, cel care a mai făcut sculptura microfonului de piatră pentru albumul Underground folclor. A trebuit să venim cu ceva original, așa că am făcut masca “în carne si oase” – Bean, Culese din Cartier

Argatu’, un proiect marca “Culese din cartier”, creează muzică încă de la 17 ani. Este student la UMF Iasi, are 25 de ani si reprezinta cu cinste orașul Falticeni (judetul Suceava). Fiecare album încearcă să aducă un element inovativ, o mică schimbare. De la album la album, calitatea soundului și tehnicile de producție s-au maturizat. Puteți downloada gratuit toată discografia Argatu’ de pe www.subcarpati.com

ROA (Rise Of Artificial) si au aparut in noiembrie 2010. Membrii fondatori sunt Bogdan Popoiag ( UNU' ) si Cezar Stanciulescu ( Junkyard ).

Premiera lor in FM s-a manifestat in dimineata de 10 noiembrie 2010, avand ca esenta lansarea primului single intitulat "Ne Place", single ce s-a auzit prima data pe Radio Guerrilla, urmand a fi preluat de catre toate radio-urile din tara si din Bucuresti. In prima jumatate a anului 2011, “ Ne Place “ ajunge sa se claseze pe prima pozitie in topurile muzicale si sa se transforme in cel mai difuzat cantec din fm-ul romanesc.

Compozitiile pieselor sunt comune si separate, in functie de inspiratie. Bogdan se foloseste de experienta de regizor, semnand astfel si regia videoclipurilor ROA. Dupa trecutul glorios cu Suie Paparude ( 2003-2009 ), Cezar nu va ezita nici de aceasta data sa nu ne incante cu binecunoscutele lui parti vocale. Din mai 2011, un nou membru se alatura trupei. Cristin Negriuc este numele lui si va raspunde de elementele electrice ale sunetelor de chitara.

Pe 25 mai 2011, ROA lanseaza primul album ce se intituleaza " ARTIFICIAL " . Un material compus din 19 track-uri, ce include si piese anterioare semnate de Junkyard, extrase de pe albumul “Arpegaut ” din 2009

In noiembrie 2011, ROA lanseaza cel de-al II-lea videoclip din istoria trupei “ Sonata In La Minor” . Single-ul nu se regaseste pe albumul “Artificial” , dar se bucura de statutul de bonus track, fiind caracterizat genului electro cu influente dubstep si hip-hop.

La inceputul anului 2012, ROA lanseaza primul concurs de remixuri adresat tinerilor producatori. “ Electronique Simpatique “ extras de pe albumul “ Artificial” este remixat de peste 40 de ori. Pe 4 aprilie 2012, ROA face public si videoclipul noului
single.

De data aceasta avem parte de o abordare putin diferita, dar la fel de directa, electronica sau ironica, in stilul caracteristic R.O.A.

Pe 9 iulie 2012, cei trei Rise Of Artficial lanseaza single-ul “ D-AIA “ , un cantec ce se bucura de un succes aproape la fel de mare ca si cel obtinut de binecunoscutul “ NE PLACE” . Videoclipul “ D-AIA “ se remarca printr-un colaj extras din concertele sustinute de trupa la festivaluri precum : B'estfest, Solid Like Rock, Peninsula, dar si extrem de multe alte cadre cu personaje din lumea muzicala si media.

La inceputul verii anului 2013, R.O.A. a dat-o "PE PACE", invitand publicul si de data aceasta sa imbratiseze beat-uri pe nisipuri.

Pe 1 august 2013 se lanseaza "Hands UP!!!", single ce beneficiaza de un videoclip cu imagini preluate dintr-un concert memorabil sustinut la B'estFest Summer Camp.

Cel mai recent album ROA s-a lansat pe 9 noiembrie 2013 si poarta numele single-ului "System Of Sound" . In luna octombrie a anului 2014, ROA dedica fanilor un nou single "Se Aude Muzica", piesa ce se poate descarca gratuit de pe pagina de SoundCloud a trupei.

Cele mai recente videoclipuri lansate de trupa sunt "Cine Visa" , "La Rasarit " si probabil cea mai cantata piesa din Vama Veche in vara lui 2017 "FLOW DE VARA"
In prezent, cei trei ROA se pregatesc de lansarea unui nou EP.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.