Teodora Enache - All About Joy

Sala Auditorium Maximum (Universitatea Babes-Bolyai), Cluj-Napoca
Strada Mihail Kogălniceanu 5,
joi, 22 noiembrie '18, ora 19:00
Teodora Enache aduce bucuria în cheie jazz la Cluj! Teodora Enache propune publicului clujean o premieră cu noul ei proiect – All about Joy. Ea urcă pe scena Auditorium Maximum din Cluj-Napoca (str. Mihail Kogălniceanu, Nr. 5) în formulă de trio, alături de Călin Grigoriu – la chitară și Joca Perpignan (Israel) – la percuție. Concertul are loc joi, 22 noiembrie 2018 și va începe la ora 19.00. Mai multe detalii

Teodora explorează tot mai mult în ultimii ani, în compozițiile și spectacolele ei, valoarea ritualică a muzicii, capacitatea unică a acesteia de a crea conexiuni privilegiate între oameni și de a-i face să perceapă existența rădăcinii comune care ne unește pe toți. Ea include ideea de ritual de celebrare a vieții și în noul ei spectacol All About Joy, aducând publicului clujean prilejul de a primi darul bucuriei prin muzică.  

Fiecare concert este ca un ritual. Muzica rânduiește lucrurile și ne ajută să ne deschidem pentru a oferi, dar și pentru a primi. Pentru mine, muzica devine tot mai mult un prilej de a-mi exprima gratitudinea pentru viața pe care am primit-o în dar. Cântând, știu cel mai bine să dăruiesc. Și, dăruiesc ceea ce am eu mai de preț – iubire, pace, bucurie, recunoștință”, spune Teodora Enache.

Pentru noul ei spectacol – All about Joy, Teodora a pregătit un program de compoziții proprii, dar și piese provenind din cele mai diverse segmente muzicale, care au inspirat-o pentru re-aranjări originale. Spiritul ”jazzului viu, cu mii de fațete, ca un cristal” devine, astfel, limbajul muzical de frontieră care îi permite să integreze printr-un fusion ritualic jazzul classic, blues-ul, ritmurile latine și world music.

Atunci când cântăm, găsim împreună acea rădăcina comună care ne unește. Iar jazzul este vehiculul meu special, care mă ajută să ajung la rădăcină, dar și să intru și să colind prin spații noi unde creativitatea mă poartă, asociind un riff  african cu o temă de Bach, sau cu o incantație venită de nu știu unde, sau cu o doină. Toate sunt fațete ale aceluiași cristal…”, a adăugat Teodora Enache.

Pe scena de la Auditorium Maximum din Cluj, Teodora i-a invitat ca parteneri de dialog pe Călin Grigoriu – un foarte versatil, nuanțat și migălos chitarist, cu un sound care trece fără cel mai mic efort de la clasic la funk și pe Joca Perpignan – un percuționist născut și crescut în Rio de Janeiro, cu ritmul în sânge, care aduce culoare prin abordările sale proaspete și creative. Colaborarea scenică dintre cei trei evoluează și în armonii vocale în surprinzătoare triouri care evidențiază emoția din frazele Teodorei. Prima întâlnire între cei trei muzicieni a avut loc în urmă cu un an, când Teodora și-a lansat în România musicalul poetic – Profetul, iar cei doi au făcut parte din echipa inițială. Călin Grigoriu și Joca Perpignan au devenit, de atunci, invitați permanenți în The Profet Band, dar și în alte proiecte ale Teodorei în cadrul cărora colaborarea muzicală între ei s-a rafinat constant.

În premieră și cu o singură reprezentație la Cluj, concertul All About Joy, cu Teodora Enache – voce, compoziție și aranjamente muzicale, Călin Grigoriu- chitară și Joca Perpignan – percuție promite audienței clujene o experiență unică de împărtășire prin muzică a bucuriei care nu trebuie ratată.     

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro/retea: Magazinele Flanco, Diverta, Hard Rock Cafe, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Beraria H, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, sediul librariei Libmag (Bulevardul I.C. Bratianu, nr. 6, Sector 3), Casa de balet si pe terminalele Selfpay din toata tara.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.

 

Despre muzicieni:

Teodora Enache – artist de jazz, vocal, compozitor & aranjor

www.teodoraenache.com

Cu o carieră care se întinde pe mai mult de două decenii, Teodora Enache este un muzician complex. Ea este o vocalistă matură și consacrată, dar și un compozitor talentat. Cariera ei muzicală a demarat în jazz, dar nu s-a cantonat între frontierele acestuia, Teodora rămânând permanent deschisă la nou și dornică să exploreze și alte orizonturi muzicale. În proiectele sale muzicale, abordează cu aceeași pasiune și vitalitate jazz-ul clasic, world music, propriile sale creații, Doina'n Jazz, precum și mash-up-uri surprinzător de inovatoare, înrădăcinate în muzica clasică, fie că e vorba de de Bach, Mozart, Bartok, sau Enescu.

În decursul carierei, Teodora a colaborat cu muzicieni celebri din întreaga lume și a urcat pe scene importante de jazz. Printre colaborările sale de prestigiu se numără: Stanley Jordan, Benny Rietveld, Theodosii Spassov, Philippe Duchemin, Curtis Fuller, Lars Danielsson, Al Copley, Les Paul, Eric Legnini, Guido Manusardi, Daniele di Bonaventura, István Gyárfás, Balázs Berkes), Decebal Bădilă, Darius Brubeck, Luigi Bonafe, Lucio Canetti, Burton Greene, Billy Cobham, Krisztina Fejes, Norbert Kael și mulți alții.

Un important capitol al carierei sale a fost colaborarea cu Johnny Răducanu - seniorul jazz-ului românesc și mentorul ei.
 

Călin Grigoriu - muzician, chitară clasică & electrică, aranjor și compozitor

Studiază muzica la conservatorul din București, la clasa de chitară a profesorului Ion Mihăescu, unde își descoperă pasiunea pentru muzica de cameră. Pregătirea intensivă în acest domeniu, îl ajută mai târziu în compoziție, orchestrație și îi deschide calea către noi orizonturi muzicale. În 2001, are șansa de a face parte din proiectul Cătălinei Buzoianu, Odiseea 2001, și de aici lumea teatrului i se deschide.

Urmează o carieră plină de colaborări interesante cu Horațiu Mălăele în "Leonce și Lena", cu Gelu Colceag în "Un vis în noaptea miezului de vară", "Îmblânzirea Scorpiei" - un musical, "Spaima Zmeilor" - un musical pentru copii, spectacol extrem de apreciat, cu Teodora Herghelegiu - un musical după "Visul unei nopți de vară" și multe alte colaborări cu artiști și teatre independente.

În 2008, a intrat in proiectul Mozart Rocks, ocazie extraordinară de a-și perfecționa scriitura de orchestră. Un gen asemănător de colaborare l-a avut, în 2009, cu Steve Vai și Evolution Tampo Orchestra, o întâlnire marcantă care îi confirmă profesionalismul autentic, născut din pasiune. Apoi, în 2013, a urmat turneul European cu acesta, în Rusia, Italia, Lituania, Polonia, Italia și Spania.

În 2016, începe proiecte personale, cum ar fi "Călin Grigoriu Electric Trio" - proiect dedicat artei chitarei electrice și improvizației, și "Autumn Baroque Trio"(alături de Cezar Cazanoi – flaut și Călina Epuran – cello) un omagiu adus artei barocului prin spiritul muzicii de cameră.

În septembrie 2017, a fost invitat de Teodora Enache în proiectul “The Prophet”, alături de Joca Perpignian, Manu Koch, Aplostolos Sideris, AC Leonte și Alex Arcuș.

 

Joca Perpignan – percuționist, vocalist și compozitor

Joca Perpignan este un muzician definit de multiculturalitate, cu o carieră internațională de peste 20 de ani.

Născut la Rio de Janeiro, Joc se mută la Tel-Aviv la vârsta de 15 ani și reușește să-și construiască o carieră de succes atât în Brazilia natală, cât și în Israel. 

Joca activează în mai multe proiecte în prezent, printre care trupa israeliană Idan Raichel Project – cu care alansat recent albumul "Manso Balanço" (Saladesom Records/ High Fidelity Records – Brazil/ Israel) cu muzică originală, avându-i ca invitați pe Mira Awad, Din Din Aviv, Delcio Carvalho (In Memoriam), Anat Cohen, Alon Yavnai.

Primul său album "Entreventos" a fost lansat în 2006, la Lumiar Discos. 

Ca side-man, Joca  a evoluat cu artiși din întreaga lume: Armandinho Macedo, João Donato, Jussara Silveira, Luciana Souza, Denise Reis, Paula Morelenbaum, Aurea Martins, Beth Carvalho, Jorge Aragão, DJ Marcelinho DaLua; Cape Verde: The Mendes Brothers, Mayra Andrade; Cuba: Paquito D'Rivera; Colombia: Edmar Castaneda and Israel: Matti Caspi, Yoni Rechter, Arik Einstein și mulți alții.