MILES DAVIS - Miles Ahead

Cinema Pro, București
Str. Ion Ghica nr. 3, Sector 3
marți, 15 mai '18, ora 20:00
Jazz Syndicate Live Sessions prezinta cu mandrie in Romania MILES DAVIS - Miles Ahead "His Story... With a little Improvisation!" Mai multe detalii

Peste șase decenii, de la debutul sau în 1945 si până la moartea sa în 1991, Miles Davis a făcut muzică pornind de la un ciudat talent de a auzi viitorul și o puternică dorință de a il transpune pe note. Inca de la începuturile sale în universul jazzului modern, el a venit să intuiască noi lumi de sunet și provocări. În timp ce marea majoritate a muzicienilor - jazz, rock, R & B etc. - ajung sa isi epuizeze in timp încărcătura experimentală și imrevizibilitatea tineretii, Miles a “pacalit” intotdeauna acest lucru, crezând și urmându-si instinctul până la sfârșit.

În acest fel, Miles a devenit purtatorul de stindard pentru generații succesive de muzicieni, modeland si schimband cursul muzicii improvizate moderne de mai bine de o jumătate de duzină de ori.

Miles Davis a fost - fara indoiala - una din cele mai influente, inovatoare și origi-nale personalități muzicale din istoria jazz-ului din secolul al XX-lea, pe drumul deschis de Buddy Bolden și continuat cu Joe King Oliver, Louis Armstrong, Roy Eldrige, Dizzy Gillespie si Don Cherry. Vastul său catalog interpretativ cuprinde cele mai variate stiluri, de la bebop, la cool, modern jazz și - mai ales - fusion, stil la a cărui dezvoltare a avut un rol determinant. Cu "Birth Of The Cool" (1949-1950) inițiează trecerea de la improvizațiile aprinse, în genul lui Charlie Parker, către reluările reținute cu aranjamente reduse ale mijloacelor muzicale. Albu-mul "Kind Of Blue" (1959) reprezintă punctul de plecare al celor mai importante modificări structurale din jazz-ul modern, înlocuind funcția armonică cu accentua-rea gamei melodice ca element fundamental în compoziție și interpretare. Albu-mul "Bitches Brew" (1969) deschide epoca stilului fusion, care reunește cele două modalități predominante ale anilor '60.
Ca interpret, Miles Davis, prin accentuarea fiecărui ton, se distanțează de virtuozi-tatea caracteristică a predecesorilor săi. Sunetul său clar, dinamic și perfect echili-brat devine model pentru mulți interpreți tineri, formația sa devenind o pepinieră a jazz-lui contemporan, din care s-au dezvoltat muzicieni de valoare ca John Col-trane, Kenny Garrett (prezent 3 ani consecutiv pe scena Jazz Syndicate Live Ses-sions), Bill Evans, Herbie Hancock sau Keith Jarett.

In seara de 8 Mai, intr-un concert eveniment, pe scena de la “Cinema Pro”, vor urca:

Sebastian Burneci - trompeta; Gianni Gagliardi (ITA)- saxofon, George Natsis - pian; Adrian Flautistu - bass; Vlad Popescu - baterie;

Evenimentul “MILES DAVIS - Miles Ahead”, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde in primavara aceasta mai puteti asculta:

AVISHAI COHEN: 8 Mai 2018, Sala “Cinema Pro”;

PROGRAM:
Concertul “MILES DAVIS - Miles Ahead” va avea loc pe data de 15 Mai 2018, ora 20:00 la Sala “Cinema Pro” din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este inter-zis pe toată durata concertului. Biletele se gasesc in retelele eventim.ro, mytick-et.ro, iabilet.ro si bilete.ro.

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=ssfTNCTVT5U

Eveniment recomandat de MAGIC FM!

Biletele se gasesc pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Expirat Halele Carol (18-22h), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, in Statiile de Plata SelfPay si pe aplicatiile de IOS si Android iaBilet.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.