Gala Stelelor Baletului Rus

Sala Palatului, București
Strada Ion Câmpineanu, nr. 28
luni, 9 martie, ora 19:00
Gala Stelelor Baletului Rus (re)vine la București cu un nou spectacol de excepție. Mai multe detalii

După ce în octombrie 2018 ați putut admira vedetele de la Bolshoi Ballet Moscova în  “Spectacol de Gală!”,  iar anul trecut în noiembrie v-ați bucurat de trei zile de neuitat cu ocazia Festivalului Baletului Rusesc oferit de balerini de la Kremlin Palace, Stanislavsy Nemirovich-Dancenko Moscova sau Teatrul de Stat din Saransk, care au dansat pe scena Sălii Palatului într-un decor unic realizat cu tehnologie multi-media 3D de către Russian Multimedia Ballet Theatre, primăvara acestui an aduce un nou spectacol de balet de cea mai inaltă ținută.

Astfel, pe data de 9 martie, pe scena Sălii Palatului din București, va avea loc Gala Stelelor Baletului Rus, cu participarea a zece dintre cei mai mari balerini ai momentului de la celebrele teatre Bolshoi Moscova și Mariinsky Sankt Petersburg.

Artiștii care  vor dansa în Gala Stelelor Baletului Rus de la București sunt  Ekaterina Krysanova-Prima balerina, Anastasia Stashkevich-Prima Balerina, Ana Turazashvili-Prima Balerina, Eleonora Sevenard-Soloist,   Denis Rodkin-Principal Dancer, Vladimir Lantratov-Principal Dancer , Mikhail Lobukhin-Principal Dancer și  Viacheslav Lopatin-Principal  Dancer, toți de la  Teatru Bolshoi din Moscova în timp ce de la “rivalii”  din  Sankt Petersburg, Teatrul Mariinsky, vor urca pe scenă soliștii David      Zaleev  și Valeriia Martyniuk.

Programul Galei este alcătuit din două acte a câte 50 de minute, cuprinzând duete  și dansuri solo din opere clasice  dar și opere moderne. Astfel, publicul din România va putea admira în primul act pas de deux din          Raymonda (Glazunov,Petipa),Parting/Tango (Piazzola, Smekalov), Carmen (Bizet, Alonso), Talisman (Drigo, Petipa) și solo din Moartea Lebedei.

După o pauză de aproximativ 20 de minute, urmează actul al doilea cu      duete din Flăcările Parisului(Piazzolla, Gordeev)și Come un Respiro (Hendel, Bigonzetti),  apoi două momente solo din Îmblânzirea Scorpiei ( Shostakovich, Maillot) și Demon (Bistrov, Alferova) iar seara minunată de balet va fi încheiată cu celebrul pas de deux din Don Quijote (Minkus, Petipa).

Decorurile, personalizate pentru fiecare dans în parte, vor fi realizate și de data aceasta cu tehnologie multimedia 3D, de către specialiștii de la Russian Multimedia Ballet Theatre în colaborare cu românii de la Soundrental care vor asigura suportul tehnic al spectacolului.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.