“Exploring Jazz” cu celebrul muzician ROBERTO FONSECA

Teatrul National Bucuresti, București
Bd I.C. Bratianu
luni, 25 aprilie '16, ora 20:00
Invitați speciali: ADRIAN NAIDIN Quartet si VALI BOGHEAN Band Pe 25 aprilie, incepand cu ora 19:00, Sala Mare a Teatrului National Bucuresti va găzdui, în premieră, concertul de jazz al unuia dintre cei mai reprezentativi pianiști din Cuba: ROBERTO FONSECA. Mai multe detalii

Alături de doi prieteni ai săi, Ramses Rodriguez şi Yandy Martinez,
faimosul pianist al indragitului grup Buena Vista Social Club, va oferi auditoriului prilejul de a savura rezultatul fuziunii muzicale între rădăcinile sale tradiţionale si abordarea avangardistă, ce a atins cele mai înalte cote ale standardelor actuale din jazz și world music.

Experiența colaborarilor de succes cu celebrii artiști Omara Portuondo,
Fatoumata Diawara, Ibrahim Ferrer sau cu marele pianist Rubén Gonzalez au demonstrat că orizonturile sale muzicale nu sunt limitate de subtilitățile jazz-ului, ci atrage printr-o paletă muzicală plină de contraste.

În 2009, a fost nominalizat la Premiile „Grammy” datorită unui proiect care a reunit muzicieni cubanezi şi africani, pentru combinarea acordurilor acustice şi electrice din piesa „Yo”.

Talentatul pianist a fost înconjurat de muzică și de muzicieni încă de la naștere. Tatăl său, Roberto Fonseca Senior, a fost baterist, iar mama sa, Mercedes Cortes Alfaro, este cântăreață și fostă dansatoare în Tropicana Club Havana. Roberto Fonseca are doi frați mai mari, ambii muzicieni: bateristul Emilio Valdés și pianistul Jesús "Chuchito" Valdés Jr.

Încă de la începutul carierei sale muzicale, cubanezul Roberto Fonseca a avut o misiune foarte clară: „Îmi doresc ca muzica mea să ajungă către cei care încă nu au descoperit-o, în speranţa că într-o zi voi ajunge pentru aceştia un punct de referinţă în jazz”. Fonseca și-a concentrat atenția și a pus accentul pe misiunea sa, atrăgând recunoaștere la nivel mondial, construind, în același timp, o punte de legatură între muzica tradițională cubaneză și sunetul muzicii new age.

Alte două nume de referință din peisajul muzical autohton vor concerta pe 25 aprilie în cadrul ”Exploring Jazz” de la Sala Palatului. Adrian Naidin Quartet și Vali Boghean Band, artiști cu un talent deosebit, căutați și apreciați de publicul avid de concerte de calitate, vor încălzi atmosfera cu povesti jazz, menite să impresioneze prin complexitatea și acuratețea sunetelor instrumentelor cu corzi și a celor de suflat.

În cele mai dinamice sunete ale jazz-ului contemporan, violoncelul lui Adrian Naidin spune povești, pictează sau recită versuri, sună ca o întreagă orchestră uneori, alteori doar șoptește sau testează imaginația într-un incredibil experiment acustic, alături de alți trei muzicieni cu personalități și cariere impresionante. Adrian Naidin va seduce publicul cu același ambitus excepţional, cu timbrul de baladă românească, îmbogățite de o gradare şi un control pe care le auzi numai la marii cântăreţi de operă.

Vali Boghean Band este un proiect lansat de entuziaști virtuozi din Republica Moldova. Muzica lor conține improvizații originale și este dificil de încadrat într-un gen specific, fiind o fuziune de jazz balcanic, ethno est-european, folk și elemente clasice, toate combinate într-un stil modern. Toți membrii band-ului sunt muzicieni înzestrați cu o imensă experiență, căpătată din multe proiecte naționale cât și internaționale. Expresivitatea pe care reușește să o imprime fiecărui moment, precum și modul specific de a mânui instrumentele de suflat și de a obține o gamă variată de sonorități, fac din Valentin Boghean un artist polivalent imposibil de confundat. Acest buchet muzical naște cele mai inedite emoții și creează o atmosferă de neuitat.

Bilete gasiti pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet (Hard Rock Cafe, Magazinul Muzica, Reteaua SAY SHOP,Agentiile Perfect Tour, stand-ul de bilete de la Metrou Unirii 1 (langa casa de bilelete Metrorex),   Magazinele IQBox si Uman si pe cele 1500 de terminale self-service ZebraPay din Kaufland, Cora, Auchan, Carrefour si Mega Image din toata tara). Online puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone, ramburs cu plata cash prin FanCurier oriunde in tara sau prin OP.