De 1 mai la Veliko Tarnovo si Arbanasi

Veliko Tarnovo, Veliko Tarnovo
marți, 1 mai '18
Pe 1 mai te invitam la o calatorie in timp in orasul Veliko Tarnovo, orasul in care trecutul razbate din fiecare colt al strazilor si al cladirilor vechi, unde bisericile si muzeele iti aduc aminte de faptul ca vecinii nostri bulgari au avut aici unul dintre cele mai importante centre cultural-istorice ale Evului Mediu. Cum se va desfasura aventura noastra? Mai multe detalii

Ne intalnim dis de dimineata la ora 5:00 la Hotel Horoscop, Piata Unirii si pornim la drum cu destinatia Pestera Bacho Kiro. Aici se spune ca au fost descoperite unele dintre cele mai vechi probe ale existenţei umane din Bulgaria. Denumirea ei vine de la un învăţător de litere pe numele Kiro Petrov Zanev . Nu va spunem mai multe, ii lasam pe ghizi nostri verzi sa va incante cu povestiri frumoase la fata locului.

Continuam excursia noastra cu destinatia Veliko Tarnovo - o bijuterie arhitecturala cu numeroase locuri de belvedere de unde se poate admira orasul si imprejurimile. Vizitam Cetatea Tsaravets, cunoastem istoria tarii si ne oprim la Hanul Hadji Nikoli pentru o masa traditionala.

Avem 3 ore la dispozitie sa vizitam Cetatea Tsaravets, sa ne relaxam si sa ne plimbam pe stradutele inguste si intortocheate ale orasului.

În drum spre casa mai facem o oprire in satul Arbanasi – un satuc vechi cu o vedere pitoreasca. Din cele 80 de case intretinute, 36 sunt monumente de cultura nationala.

Ne intoarcem acasa, in functie de trafic si de vama la ora 22:00.

Tariful acestei excursii este de 135 lei  si include:

-transport cu autocarul pe traseul propus;

-ghid insotitor pe tot parcursul traseului.

 

Nu sunt incluse:

-cheltuielile personale;

-mesele nespecificate;

-intrarile la obiective : Cetatea Tsaravets – 6 leva, Pestera Orlova Chuka – 6 leva.

 

Persoanele care achizitioneaza pachetul turistic “De 1 mai la Veliko si Arbanasi” au luat la cunostinta conditiile contractului cadru Oxigen Tour.

 

Biletele se gasesc pe www.iabilet.ro si in reteaua iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Expirat Halele Carol (18-22h), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman, pe terminalele ZebraPay si pe aplicatiile de IOS si Android iaBilet.

Online pe www.iabilet.ro, puteti plati cu Cardul, prin Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange cu plata la sfarsitul lunii sau ramburs cu plata cash prin Fan Courier oriunde in tara.