Cum a devenit ciudată arta? Pe Șleau, despre arta contemporană

DoubleTree by Hilton Hotel Cluj - City Plaza, Cluj-Napoca
Strada Sindicatelor 9-13, Cluj-Napoca 400029
joi, 23 mai - joi, 6 iunie
Cum a devenit ciudată arta? Pe șleau despre arta contemporană

Curs despre artă pentru oameni curioși și îndrăzneți

Cursul „Pe șleau, despre arta contemporană” este o întâlnire mediată cu arta ultimelor decenii. Abordăm acel fel de a face artă care ne provoacă de multe ori la întrebarea „este asta artă?”. Mai multe detalii

Punem, pe șleau, problema ciudățeniei acestor feluri ale artei și căutăm un rost dincolo de ciudățenie.
Provocator la reflecție și întrebări, este un curs pentru oameni curioși și îndrăzneți care nu au o pregătire specială în domeniul artistic sau istoric.
Cum va decurge?

Ne uităm la multe imagini. Le așezăm, împreună cu personalitățile artiștilor, în istorie, în contextul cultural, le dăm sens privindu-le. Integrăm discursul într-o perspectivă atât istorică, cât și antropologică.

Răspundem împreună dorinței de a înțelege de ce arta de azi arată uneori atât de diferit de ceea ce ne așteptăm să fie „Arta”.

Răspundem întrebării de unde a venit arta recentă. Din ce context istoric și cultural decurge ea? Și cum putem să ne-o apropiem cu încredere în propriile emoții și reflecții.

Va fi o discuție deschisă, derulată pe parcursul a trei întâlniri.
„(...) aceasta este artă, chiar și atunci cînd nu seamănă cu acele feluri de artă cu care sîntem istoric familiarizați; este mai mult sau mai puțin reușită și se poate vorbi cu sens despre calitatea și valoarea ei, ca și despre lipsurile ei; este un domeniu special, dar nu doar în sensul dificultății conceptuale sau spectaculozității gratuite, ci mai ales în sensul capacității artei moderniste și contemporane de încorpora sens, frumusețe și sofisticare în moduri ce pot în continuare să răspundă unor nevoi fundamental umane.” (Bogdan Iacob, Lector)

Detalii organizatorice
Când: trei seri de Joi, 23, 30 Mai și 6 iunie, de la ora 18:00 la 21:00
Unde: Hotel Doubletree by Hilton Cluj, CityPlaza, strada Sindicatelor nr. 9-13
Bilete: prețul unui bilet pentru seria de trei întâlniri va fi de 345 de lei.

Dacă nu sunteți siguri că doriți să participați la toată seria, sau programul nu vă permite, bilete pentru fiecare sesiune pot fi cumpărate separat.
Prețul acestora este 150 de lei.
Înscriere: Oricum veți decide să cumpărați biletul, vă rugăm să faceți și pasul de înscriere, pentru a ne lăsa o adresă de mail pe care să vă putem comunica detalii în legătură cu cursul, iar la final, să putem să vă transmitem materiale folosite pe pracurs. Puteți folosi acest formular: https://forms.gle/MRrV69DqyM5CnFt77.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman, Libmag, Casa de Balet si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara.